ijskroon

25.000 euro opgehaald voor 'ijsbloemjongen'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Met haren vol ijs en een dunne jas verscheen de Chinese Wang Fumin op school. Hij was met een temperatuur van -9 graden, 4,5 kilometer naar school gelopen. Bezorgde Chinezen haalden 25.000 euro op voor de 'ijsbloemjongen'.

En dat geld kunnen Wang en zijn school erg goed gebruiken. De 'ijsbloemjongen' komt uit een van de armste provincies van China. De school van Wang heeft zelfs geen verwarming. Brr!

Ijsbloemjongen

Wang wordt ook wel de ‘ijsbloemjongen’ genoemd. Dat komt omdat een foto waarop hij te zien is na zijn lange koude wandeltocht viral is gegaan. Zijn lerares plaatste de foto op social media vanwege zijn grappige kapsel. ‘Het was die dag 9 graden onder nul’, vertelde de schooldirecteur aan Chinese media. ‘Hij kwam met bevroren haren binnen lopen en trok een gek gezicht. Zijn klasgenootjes schoten meteen in de lach.’

Nieuwe jas

Inmiddels staat op internet een foto (de foto hieronder) waarop de 'ijsbloemjongen' een nieuwe jas en handschoenen draagt. ‘Ik ben heel blij, zoveel mensen geven cadeaus’, reageert hij.

ijskroon

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Wist jij deze ijzingwekkende ijsweetjes al?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het is echt een super goede actie van de chinese

Zielig hoor, heel aardig dat hij een nieuwe jas en handschoenen heeft gekregen! Duimomhoog

leuk van dat haar

Volgens mij zijn er nog veel meer kinderen die zo geholpen kunnen woorden maar wel fijn voor dat jongetje Blij Blij

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.