Foto: Archeon

3 uitjes voor een lang weekend

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Het lange Hemelvaartsweekend is perfect voor leuke uitjes buiten. Dus trek je schoenen of laarzen aan en ga op stap.

Naar de boerderij

Wil je zien waar melk vandaan komt? Of heb je gewoon zin om een lammetje te aaien, een geit te voeden of een kus van een koe te krijgen? Op 72 boerderijen, verspreid over het land, kun je vrijdag een kijkje komen nemen tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Op veel plekken worden ook speciale spelletjes voor kinderen georganiseerd. Red je het vrijdag niet? Dan heb je op Tweede Pinksterdag nog een kans.

Benieuwd welke boerderijen meedoen? Kijk dan op Campina.nl

Terug in de tijd

De Vikingen komen dit weekend naar Nederland! In openluchtmuseum Archeon in Alphen aan den Rijn leer je alles over de zeevarende, middeleeuwse krijgers uit Scandinavië tijdens het Internationaal Viking Festival. De bebaarde mannen verkopen er sieraden, kleding en speelgoed en laten zien hoe zij hun kleding dragen, waar ze slapen en hoe ze hun wapens gebruiken. 

Internationaal Viking Festival, t/m 21 mei 2023. Kijk voor meer info op Archeon.nl

Voor Pampus

Forteiland Pampus in het IJmeer is altijd een bezoek waard. Maar dit weekend is daar ook nog heel veel leuks te doen. Het eiland wordt omgetoverd tot festivaleiland tijdens Proef Pampus. Er staat een circustent en een poppenkast en je kunt er dansen, hutten bouwen, suppen, zeilen en kajakken en knutselen. Hopelijk lukt dat allemaal in een dag!

Proef Pampus, t/m 21 mei. Pampus.nl.

Anderen lazen ook: 'Deze serie moet alles in zich hebben'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook