ANP

3 vragen over doorbraak bij oude moordzaak

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Twintig jaar na de moord op Nicky Verstappen (toen 11 jaar) heeft de politie ontdekt dat een 55-jarige man er waarschijnlijk iets mee te maken heeft.

Nicky Verstappen uit het Limburgse dorp Heibloem werd twintig jaar geleden gedood. Hij verdween in 1998 toen hij op zomerkamp was. Zijn lichaam werd later gevonden in een natuurgebied vlakbij het kampterrein. De dader werd nooit gepakt, maar nu is er een doorbraak in het onderzoek. Drie vragen en antwoorden.

1. Wat is er nu ontdekt?

Op de kleding van Nicky werden sporen gevonden. De politie heeft nu - na een groot onderzoek - ontdekt dat die sporen van een 55-jarige man zijn. Voor dat sporenonderzoek (of DNA-onderzoek) heeft de politie aan duizenden mannen gevraagd om een beetje mondslijm af te geven. De 55-jarige man weigerde mee te werken. Maar omdat zijn familieleden dat wel deden, kon zijn DNA toch worden achterhaald.

2. Wat weten over deze man?

De verdachte is Jos Brech, in 1998 woonde hij in de Limburgse plaats Simpelveld. De man en het slachtoffer kenden elkaar niet. In oktober 2017 vertrok Jos naar het buitenland. Tegen zijn familie vertelde hij dat hij zou gaan wandelen in Frankrijk. In april verloor zijn familie het contact met de man. Ook de politie heeft geen idee waar hij is. 

3. Wat gaat er nu gebeuren?

Al twee maanden wordt er hard gezocht naar de verdachte. Agenten in Nederland (en Frankrijk) blijven dat doen. Met de bekendmaking van het nieuws over de verdachte hoopt de politie dat mensen naar hem zullen uitkijken (zie filmpje hieronder). Er wordt gedacht dat Jos ergens is ondergedoken en zijn best doet om niet gevonden te worden. De politie heeft woensdag al ruim 200 tips over hem binnengekregen.

Anderen lazen ook: Belangrijke doorbraak in 20 jaar oude moordzaak.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel erg ik las het in de kidsweek en toen wilde ik er meer van weten. De man ziet er wel aardig uit maar dat is hij helemaal niet. Ik hoop dat hij snel gevonden wordt.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.