Persbureau Meter - skeletten gevonden in Rottum

31 gave skeletten gevonden in Groningen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

In het Groningse plaatsje Rottum is een begraafplaats uit de vijftiende eeuw ontdekt. Volgens archeologen is het een heel bijzondere vondst, want het komt zelden voor dat zoveel oude botten in één keer worden gevonden.

Er zijn tot nu 31 skeletten gevonden. En de kans is heel groot dat er nog veel meer botten liggen. Het gebied rond de vondst wordt nu verder onderzocht. De botten zijn eigenlijk toevallig gevonden, tijdens graafwerkzaamheden in het gebied.

Vroeger een klooster

De gevonden skeletten komen uit het einde van de Middeleeuwen. Op de vindplaats heeft vroeger een klooster gestaan. Archeoloog Tim Kauling vertelt aan RTV Noord: 'De skeletten zijn nog heel gaaf. De klei heeft ze als het ware helemaal omsloten, waardoor er geen zuurstof bij kon.'

Harkjes en mesjes

Vier onderzoekers zijn nu bezig met kleine harkjes en mesjes het terrein af te graven. Het is de bedoeling dat de gevonden botten eerst worden onderzocht, om ze daarna weer te begraven in de aarde.

Anderen lazen ook: Oudste wc ooit gevonden in China

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook