foto anp

32.000 scholieren spijbelen voor het klimaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

In België spijbelden vandaag 32.000 scholieren tegelijk. Ze zijn boos omdat ze vinden dat politici niet genoeg doen voor het klimaat. Daarom gingen ze in Brussel de straat op.

De Belgische scholieren noemen het zelf ‘brossen voor de bossen’. Brossen is het Vlaamse woord voor spijbelen. Vorige week was er ook al een klimaatmars in Brussel. Toen deden ruim 12.000 scholieren mee. En de week daarvoor 3.500.

Nederlandse actie

Ook in Nederland wordt actie gevoerd worden voor het klimaat. Op 10 maart komt er een Klimaatmars in Amsterdam. Niet alleen voor scholieren, maar voor iedereen die zich zorgen maakt over het klimaat.

Spijbelstaking

In september vorig jaar werd er in Nederland ook al door middelbare scholieren gedemonstreerd. Een groep scholieren ging toen in spijbelstaking voor het gebouw van de Tweede Kamer. Die actie was vooral bedoeld als steun aan de Zweedse Greta Thunberg (16, en op de foto hieronder te zien). Zij trekt al maanden wereldwijd aandacht door haar wekelijkse klimaatstaking voor het Zweedse parlement. 

Greta

Anderen lazen ook: Leerlingen staken voor beter klimaat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

I have a lot. Of money

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.