Voetballen

3x challenges om binnen te bewegen: doe je mee?

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Voetbal, hockey, dansen en gym op school. De coronacrisis zet er een dikke streep door. Toch is het belangrijk om te blijven bewegen. Gymleraar Tino bedenkt challenges voor thuis.

'Het is belangrijk om te blijven bewegen’, zegt gymleraar Tino. ‘Het is goed voor je gezondheid en het maakt je hoofd leeg zodat je weer goed kunt leren. Even wandelen, op handen en voeten door het huis lopen of koprollen maken op bed. Het maakt niet uit wat je doet, als je maar van je stoel komt.’ Toen Tino hoorde dat de scholen dicht moesten, bedacht hij challenges. Samen met andere gymleraren zet hij die op Instagram. ‘Elke dag komen er twee oefeningen bij!’

1. MuurzittenKidsweek

Goed voor: je beenspieren
Nodig: 3 wc-rollen

Doe net alsof er een stoel tegen de muur staat en ga daarop ‘zitten’. Probeer dit zo lang mogelijk vol te houden. Een makkie? Pak de eerste wc-rol, plaats ’m op je hoofd en zorg dat-ie niet valt. Als dat goed gaat, pak je de twee andere rollen erbij. Doe er in elke hand één en houd je armen gestrekt voor je uit. Hoelang houd jij dit vol?
 

2. Sokken in de was

Goed voor: je buikspierenKidsweek
Nodig: wasmand en setjes opgerolde sokken

Ga op de grond liggen met je buik naar boven en je armen langs je lichaam. Zorg dat de wasmand achter je hoofd staat en de sokken bij je voeten liggen. Buig je knieën, pak met beide voeten het eerste setje sokken op en laat het boven de wasmand weer los. Goal! Ga terug voor nummer twee. En pas op dat je voeten niet de grond raken!

3. Stapelen maarKidsweek

Goed voor: je arm- en buikspieren
Nodig: wc-rollen

Verzamel een paar wc-rollen en ga met je rug tegen een muur staan. Zet je handen voor je op de grond en zet je voeten tegen de muur. Loop met je voeten omhoog en met je handen voorzichtig richting de muur. Gelukt? Blijf nu op één hand steunen en maak met de andere een zo hoog mogelijke toren van wc-rollen. 

Anderen lazen ook: Anderhalve meter en buitenspelen, hoe zit dat?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Superleuk idee! Zeker om te doen als je thuis zit ipv gym!

leuk ga ik proberen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps