Jeroen Zoetmulder

3x deze "troep" bleek goud waard

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Afdankertjes die héél waardevol blijken te zijn: die willen we allemaal wel vinden. Zo nu en dan duikt er ééntje op. Dit zijn drie voorbeelden van kostbare troep. 

Gouden broche

Jeroen (50) kocht dit jaar op de vrijmarkt een broche voor 1,50. Een koopje, want de broche bleek goud waard te zijn. En dat wist Jeroen als kenner van waardevolle spullen. 'Er zaten echte haren op de broche. Die verwerkten mannen vroeger in sierraden voor hun vrouw.’ De verkoopster van de broche was niet zo blij. Jeroen begreep dat en bood aan om de verkoopwinst met haar te delen. Maar de neef van de verkoopster wilde het erfstuk helemaal terug. Daarom verkoopt Jeroen op vrijdag het erfstuk aan hem voor 250 euro. 

Jeroen Zoetmulder

Romeins borstbeeldje

Vier jaar geleden kocht de Amerikaanse Laura Young een borstbeeldje van 35 dollar in een tweedehandswinkeltje in Texas. Ze noemde haar stenen vriend Dennis. Al snel werd ze nieuwsgierig naar hem. En ze ging langs bij experts. Die vertelden haar bijzonder nieuws: Dennis was een Romeins gestolen borstbeeldje van 2000 jaar oud. Laura mocht hem niet verkopen, maar vindersloon krijgt ze wel. Hoeveel dat is, wordt later bekend.

Laura Hill

Vuilnis-kunst

De Amerikaanse automonteur én kunstliefhebber Jared Whipple nam vijf jaar geleden een kijkje bij een verlaten schuur die werd ontruimd. Toen Whipple aankwam, keek hij in de vuilcontainer. Daarin lagen honderden schilderijen, tekeningen en beelden. Klaar voor de stort. Whipple besloot ze mee te nemen. Hij liet de boel onderzoeken en wat bleek? De kunstwerken waren gemaakt door een overleden kunstenaar uit New York. En inmiddels miljoenen dollars waard.

Jarred Whipple

Anderen lazen ook: Bijzonder: deze enorme schelpen zijn 20 miljoen waard.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook