Foto: Shutterstock

3x peperdure Japanse vruchten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op een veiling in Japan werd onlangs twintigduizend euro geboden. Niet voor een auto, een kunstwerk of een sieraad, maar voor twee stukken meloen. En dat is niet de eerste keer dat in het Aziatische land iemand veel geld betaalt voor een gezonde snack. Drie dure, Japanse vruchten op een rij.

Foto: Shutterstock1. Miljoenenmeloenen 

De koper in Japan betaalde 2,7 miljoen Japanse yen (20.280 euro) voor de Yubari-meloenen, tijdens een veiling op een groothandelsmarkt. En dat is nog niet eens een record, want eerder werd al eens 5 miljoen Japanse yen (37.532 euro) voor zo'n zelfde meloen betaald. De vruchten schijnen erg zoet te zijn en groeien in een klein deel van Japan. Een perfecte Yabari-meloen is rond en glad. De koper gaat de vruchten invriezen en als cadeau naar meerdere gezinnen opsturen, om hen op te vrolijken. In het Aziatische land wordt fruit regelmatig als luxe cadeau gegeven als teken van respect.

Foto: AFP2. Eieren van de zon

In Japan hebben ze veel geld over voor een stukje fruit. In de supermarkt kun je namelijk mango's kopen voor zo'n zestig euro per stuk. Voor de speciale Taiyo no Tamago (ei van de zon-mango) wordt goed gezorgd. De mango wordt aan de boom al in een netje gehangen en regelmatig gedraaid, zodat-ie aan alle kanten zonlicht krijgt. Zo krijg je rode, zoete en sappige vruchten. In 2017 betaalde iemand zelfs zo'n 3200 euro voor twee van deze topmango's. 

Foto: Shutterstock3. Vierkante vrucht

Ze passen makkelijk in de koelkast en zien er bijzonder uit: vierkante watermeloenen. Deze vrucht wordt in Japan regelmatig voor hoge bedragen op fruitveilingen verkocht. Ze liggen in winkels voor bedragen tot wel achthonderd euro. De watermeloenen worden in vierkante dozen gekweekt en zien er daardoor bijzonder uit. Toch hebben ze een groot nadeel: doordat ze nog niet helemaal rijp zijn, zijn ze helemaal niet zo smakelijk. Daarom worden ze vaak als woondecoratie gebruikt. 

Anderen lazen ook: Deze foto gaat de wereld over, maar welk dier is het?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook