Borussia Monchengladbach

3x toch nog in een vol stadion voetballen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De voetbalcompetities gaan langzaam weer van start. In Duitsland zijn ze al twee weken bezig en ook in andere landen begint de competitie binnenkort weer. Wel zonder publiek, maar dat hoeft niet te betekenen dat er in een leeg stadion gevoetbald wordt. Dit zijn 3 leuke manieren om toch een vol voetbalstadion te hebben.

1. Kartonnen voetbalfans

De Duitse voetbalclub Borussia Mönchengladbach vond die lege stadions maar niks. Daarom besloten zij hun stadion te vullen met kartonnen poppen van hun supporters. Afgelopen zaterdag speelden ze tegen Bayer 04 Leverkusen met 13.000 kartonnen fans op de tribune. Supporters van de club konden zo’n pop kopen voor 19 euro.

Kartonnen fans monchengladbach

2. Zoomen langs de kant

Ook in Denenmarken begint deze week de competitie weer, maar natuurlijk zonder supporters. Fans van de Deense club AFG Aarhus kunnen desondanks toch bij de wedstrijd zijn. De club gaat op 22 verschillende plekken naast het veld grote beeldschermen plaatsen. Fans kunnen via Zoom videobellen en zo de wedstrijd toch nog volgen vanuit het stadion. En ook voor de voetballers is deze oplossing fijn, want zij kunnen ook de fans zien en horen op de grote beeldschermen. Toch nog een beetje voetbalfeest dus!

3. Juichen vanuit thuis

Een Canadees bedrijf bedacht een slimme oplossing voor de lege en doodstille stadions: de HearMeCheer-app. De app neemt het geluid op van mensen die thuis op de bank naar de wedstrijd zitten te kijken. Vervolgens stuurt de app die geluiden naar de tv of het stadion zelf en zij spelen dat geluid tijdens de wedstrijd weer af. Zo hoort iedereen toch nog gejuich bij een goal of gejoel bij een foute beslissing van de scheidsrechter!

Voetbal leeg stadion

Anderen lazen ook: Voetbal in Duitsland, boos op Ajax en een voetballer in het leger.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps