Foto: Shutterstock

4 dieren waar beestachtig veel geld voor is betaald

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op een Belgische veiling werd vorig weekend 1,6 miljoen euro betaald. Niet voor een bijzonder schilderij of een unieke vondst uit de prehistorie, maar voor een Vlaamse postduif. Het is niet de eerste keer dat er een enorm bedrag betaald wordt voor een dier.

Duur duifje 

Foto: Reuters

Postduif New Kim won meerdere snelheidswedstrijden en is een superster onder haar soortgenoten. De anonieme koper uit China kocht eerder voor 1,2 miljoen al topduif Armando. Hij wil met de twee duiven nieuwe kampioenen fokken.  

Prijs: 1,6 miljoen euro 
Even duur als: Meghan Markle’s eerste villa in het Amerikaanse Los Angeles  

Foto: Still YouTube

Mooie bulten

De kroonprins van Dubai, sjeik Hamdan bin Mohammed bin Rashed al-Maktoum, is dol op kamelen. Hij kocht er meerdere, maar zijn duurste woestijndier schafte hij in 2008 aan. Hij koos de viervoeter vanwege haar perfecte bulten. Heel belangrijk bij een kameel. 

Prijs: 2,3 miljoen euro 
Even duur als: 7 Ferrari’s 

Lekker hapje

Foto: EPA

Een Japanse chefkok bood op een veiling 41.000 euro voor een sneeuwkrab. Zijn sneeuwwitte vlees heeft een zoete en stevige smaak. Het schaaldier werd tevreden opgepeuzeld door een paar gelukkige klanten.
 

Prijs: 41.000 euro 
Even duur als: 200 tablets 

Foto: Miss Missy

Miss Missy

De bonkige koe Missy uit Canada leverde in 2009 op een veilig meer dan 700.000 euro op. Dankzij haar sterke ouders geeft ze de helft meer melk dan andere koeien. En ze is ook nog eens een goede showkoe. Wat een alleskunner! 

Prijs: 700.000 euro 
Even duur als: Een héél luxe zeilschip

 

Anderen lazen ook: 7 peperdure en bijzondere hebbedingen op veilingen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook