Foto: Shutterstock

4 keer: Vieze vrucht zorgt voor spannende momenten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Een winkelstraat in het Zeeuwse Goes is woensdag ontruimd vanwege een héél vieze geur in een Primera. Na een zoektocht bleek het om een stinkende doerian te gaan. En dat was niet de eerste keer dat zo'n Aziatische vrucht voor problemen zorgde...

Penetrant pakketje

Een medewerker van de Primera in Goes vond het maar gek: wat kwam er toch een stinkende lucht uit de ruimte waar alle pakketjes lagen opgeslagen! Het stonk er zó erg naar rotte eieren, dat hij er hoofdpijn van kreeg. Hij besloot de brandweer te bellen, die alle mensen uit de hele straat wegstuurde en snel een zoektocht startte. Na het openmaken van het stinkende pakketje, bleek er een doerian in te zitten. Dat is een grote, tropische vrucht die zoet én hartig smaakt, maar ook bekendstaat om een geur die lijkt op een combinatie van zweetsokken en uien. Heel vies dus, maar ook een enorme opluchting voor de winkeleigenaar. Waarom iemand de vrucht had opgestuurd is nog wel onduidelijk. 

Stinkende sportschool

Afgelopen zomer moest ook een sportschool in Veldhoven in Noord-Brabant al even dicht door zo'n beruchte vrucht. De 25 sporters moesten weg en de brandweer kwam om te helpen met een zoektocht naar de oorzaak van de stank. Het hele pand werd onderzocht, maar er werd niks gevonden. Pas een paar uur later vond de eigenaar de vieze vrucht, gewoon in de koelkast. Zijn zoon was vergeten dat hij 'm cadeau had gekregen. De stinkerd is zo ver mogelijk van de sportschool vandaan in een prullenbak gegooid.

Noodlanding nodig

Eén doerian stinkt al enorm, maar wat dacht je van een hele lading van die vruchten? Dat dat echt niet te doen is, ontdekten piloten van een vlucht van Montreal naar Vancouver in Canada twee jaar geleden. De piloten hadden hun zuurstofmaskers al op en besloten zelfs een noodlanding te maken. Na een zoektocht bleek de lading vieze vruchten de oorzaak. Een hele opluchting voor de piloten en de 245 passagiers.

Geurige grap

In Australië moest twee jaar geleden een bibliotheek worden ontruimd. Meerdere studenten maakten een melding van een sterke, stinkende gasgeur en dus moesten 550 mensen naar buiten. Ook daar kwam de brandweer langs en ook daar bleek het geen gevaarlijke situatie te zijn. De vrucht was door iemand in een hoekje gelegd. Sommige mensen denken dat het een grap was, maar of dat echt zo is, is nooit bekendgemaakt. 

Anderen lazen ook: Stinkend, duur hapje.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook