De beste Instagram-plekken van Nederland. Foto: Shutterstock

4 plekken voor jouw Insta-shoot in Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Je hoeft echt niet naar een ver eiland om het perfecte Insta-kiekje te schieten. Ook in Nederland zijn zat plekken waar jij Insta-waardige plaatjes kunt maken die nét even anders zijn dan de grachten of de bollenvelden. Kijk je mee?

1. Scandinavisch Nederland 

Nee, dit is geen Scandinavisch vissersdorpje. Je kijkt naar de Reitdiephaven: een schattig, pittoresk, maar vooral enorm fotogeniek stukje Groningen. De wijk is vernoemd naar de rivier die de stad verbindt met de Waddenzee: het Reitdiep. Bij het zien van de kleurrijke huisjes bij het water denk je direct aan stapels knäckebröd en ruige zeiltochten langs fjorden. Maar ze staan dus gewoon in ons eigen land. Geen wonder dat het dé Insta-spot is van Groningen.

2. Wake me up when I’m famous 
Heb je deze al eens in je feed voorbij zien komen? Dat zou zomaar kunnen. Een beetje influencer heeft zichzelf allang met verschillende outfits gefotografeerd voor deze muur in de Amsterdamse wijk de Pijp. De tekst Wake me up when I’m famous werd er in 2013 door kunstenaar Rinus van Hall opgekalkt. Sindsdien staan er dagelijks drommen toeristen uit alle uithoeken van de wereld in de rij om zichzelf er te vereeuwigen. Tot wanhoop van sommige buurtbewoners trouwens: vorig jaar gooide iemand uit protest een blauwe verfbom over de muur. Maar die werd netjes weggepoetst. 

3. Vliegende kegels 

Wie echt iets anders wil dan die eeuwige foto’s van zonsondergangen , moet een bezoek brengen aan de middenberm van de Kennedylaan in Eindhoven. Daar staan tien enorme gele kegels en een halve bowlingbal, waar je nog in kunt zitten ook. In 2000 werd het kunstwerk Flying Pins dat ongeveer 1,1 miljoen euro kostte geplaatst. Lang niet iedereen vond het mooi, maar op Instagram denken mensen daar dus duidelijk anders over. 

4. Musea

Musea weten als geen ander dat jongeren niet alleen willen kijken, maar vooral willen klikken. Het fotogenieke Museum Voorlinden in Wassenaar organiseert zelfs heuse Insta-meets waarbij influencers een preview krijgen. De beelden die zij delen, leveren weer nieuwe bezoekers op. Slim!

Wil je meer? Volgende week delen we op kidsweek.nl nog drie toffe plekken!

Anderen lazen ook: Knuffels op Instagram: Rescue Bear

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook