kind vloeken schelden boos

4 tips om vrolijk te vloeken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

De Bond tegen vloeken is deze week jarig. De organisatie vecht precies honderd jaar tegen lelijke en beledigende woorden. Tijd voor een traktatie: vier tips voor vrolijk vloeken!

1. Kies een onschuldig woord, zoals stofzuiger, spaghettisliert of artisjokken. En zet er dan iets voor, zoals driedubbelovergehaalde (stofzuiger), jij verdraaide (spaghettisliert) of krijg de (artisjokken)!

2. Vloek met eten! Dat ligt lekker in de mond en werkt altijd. Wat dacht je van slappe pannenkoek, gekke knakworst of zak patat? 

3. Stoot je je teen of schrik je je wild? Gooi er dan iets korts, maar krachtigs uit zoals oeps, aiks of nou zeg! 

4. Vraag je opa of oma naar ouderwetse moppertaal. Dat levert prachtige termen op zoals sakkerloot, schobbejak, oelewapper en druiloor.    

Foto: Flickr/Mindaugas Danys

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Das leuk overdedatume pannekoek is mijn favoriet Juichen Duimomhoog Blij

Veel mensen zeggen k*t, ik zeg altijd prut Duimomhoog

Ik houd het op "Godfried Bomans !!!!"

Persoonlijk vind ik vloeken prima, maar begrijp wel dat anderen daar anders over denken. Wat ik niet begrijp is dat er blijkbaar een verschil in kwalificatie van de vloekwoorden is. Volgens mij is de intentie hetgeen wat telt en dan is sakkerloot net zo vervelend als G*dverd*mme.

Vileine onverlaat, schalkse snaak! Ze zijn hier thuis niet meer weg te denken. Of Vlaams, ook altijd goed. Vortige vulbakbrevel! Ik heb verder niks met die Bond, maar creatief taalgebruik: altijd.

Dit gaat meer over schelden dan over vloeken.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.