valentijnsdag tips

4 tips voor Valentijnsdag

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Kidsweek
Redactie
Kidsweek

Morgen is het Valentijnsdag! De één kan niet wachten op deze dag, de ander moet er niks van hebben. Hoe je er ook over denkt: deze tips helpen je de dag door.

1. Wel doen: origineel zijn 

Als je iemand leuk vindt, mag je best een beetje je best doen voor diegene. Geef een leuk cadeautje, stuur een grappige kaart of een bericht of foto via Instagram of WhatsApp. Vind je het moeilijk iets origineels te verzinnen? Dat geeft niks, want het laat wel zien dat je het meent!

2. Niet doen: kwetsen

Valentijnsdag is de dag van de liefde, dus het is niet de bedoeling om iemand te kwetsen. Als iemand je iets stuurt die je niet zo leuk vindt, mag je dat heus wel eerlijk zeggen, maar doe dat dan aardig. Ga het in ieder geval niet aan de hele school vertellen.

3. Wel doen: duidelijk zijn

Bedenk goed wat je je met je valentijnsactie wilt bereiken. Wil je verkering of alleen een keer afspreken? Het kan allemaal, maar wees wel duidelijk zodat de ander weet hoe hij of zij kan reageren. Heb je geen idee wat je eigenlijk wilt? Ook goed, je mag best zeggen dat je iemand leuk vindt en het verder ook niet weet.

4. Niet doen: overdrijven

Als je verliefd bent, kun je weleens wat overdrijven. Maar dat is niet altijd slim, zeker als je niet weet of die ander jou ook leuk vindt. Doe het dus een beetje rustig aan: heel dure cadeaus of meteen vaste verkering eisen hoeft niet!

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Bruiloft voor verliefde alpaca's of Neushoorn zit op datingapp.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook