duncan laurence weetjes

4 weetjes over Duncan Laurence

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Georgia Oost
Georgia
Oost

De Nederlandse zanger Duncan Laurence is vandaag vertrokken naar Israël. De reden? Volgende week gaat-ie optreden tijdens de tweede finale van het Europees Songfestival. Wij zijn wel benieuwd naar wie deze Arcade-zanger nou eigenlijk is.

1. Zijn echte naam is Duncan de Moor

Duncan de Moor is 25 jaar oud, komt oorspronkelijk uit Spijkenisse en is vorig jaar afgestudeerd. Tot de bekendmaking van zijn deelname aan het Europees Songfestival was hij nog best onbekend onder het Nederlandse publiek - maar daar is nu verandering in gekomen!

2. Zijn muzikale carrière begon al in 2012

In 2012 haalde de zanger voor het eerst publiciteit. Hij won de lokale talentenjacht Brielle’s Got Talent, in Brielle. Hij mocht na deze overwinning een dag lang muziek opnemen samen met producer Emanuel Platino. Dat bleef niet bij een keer: het duo nam meer werk op. Duncan studeerde aan de rockacademie in Tilburg Na een jeugd vol muziek besloot hij daarna om te studeren bij de rockacademie in Tilburg en zich te ontwikkelen als zanger, songwriter en producer. Daar heeft hij ook de band The Slick and Suited opgericht, waar hij mee optrad tijdens het festival Eurosonic Noorderslag.

3. Hij is beroemd geworden door zijn deelname aan The Voice of Holland 

Hij deed mee aan het vijfde seizoen, waar hij het tot de halve finale schopte. Helaas won hij niet, hij verloor van de drie zussen O’G3NE. Gelukkig was dat niet het einde voor hem: zijn coach van die tijd, Ilse de Lange, is nu ook zijn coach tijdens het Europees Songfestival.

4. Hij houdt afstand van social media

De in Spijkenisse geboren zanger heeft maar weinig met social media. Wij vonden het ook behoorlijk lastig om feitjes over hem te vinden, maar dit heeft een reden: hij houdt niet zo van publiciteit en social media. In 2018 besloot hij hiermee te minderen en dat was voor hem erg fijn.

Anderen lazen ook: The voice of Holland gaat weer beginnen!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Waarom zijn er maar 4 weetjes

Waarom zijn er maar 4 weetjes

Waar is de vijfde dan??? Jullie kunnen niet tellen!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.