De mensen in Moria hebben geen dak meer boven hun hoofd. Foto: AFP

406 kinderen uit Moria naar Europese landen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Ruim vierhonderd kinderen uit het Griekse vluchtelingenkamp Moria mogen naar verschillende Europese landen komen. Dat is vandaag bekend gemaakt tijdens een persconferentie, door een Duitse minister.

In kamp Moria, op het Griekse eiland Lesbos, wonen zo'n 13.000 mensen die gevlucht zijn uit hun eigen land. Bijvoorbeeld omdat daar oorlog is. De situatie was daar voor veel mensen al erg slecht. En de afgelopen dagen zijn er grote branden in het kamp geweest. Daardoor hebben duizenden mensen geen plek meer om te slapen en te leven.

Nederland: honderd mensen, helft kinderen

Gisteren besloot de Nederlandse regering dat honderd kwetsbare mensen uit Moria in Nederland mogen komen wonen. De helft daarvan zijn kinderen. Nu hebben tien Europese landen afgesproken dat zeker 406 kinderen, die zonder familie zijn, naar EU-landen mogen komen. De meeste kinderen gaan naar Frankrijk en Duitsland. 

Gedoe in de EU

Maar dan nog steeds zitten duizenden mensen zonder onderdak. Europese landen worden het al jaren niet eens over waar de vluchtelingen uit het kamp naartoe moeten. Ook Nederland wilde jarenlang geen kinderen uit het kamp opnemen. De Europese Unie zegt op 30 september met een nieuw plan te komen. Het Rode Kruis heeft 6.500 kilo aan dekens, water en toiletspullen naar Moria gestuurd om de mensen daar te helpen.

Anderen lazen ook: Grote branden in Grieks vluchtelingenkamp Moria

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het heel goed dat landen in De Europese Unie kinderen uit het kamp opvangen.

Atlantisss

Duimomhoog ik vind het heel erg wat er is gebeurt Duimomhoog Oeps Oeps Oeps

lekker echte mening

ja man hele echte reactie van je.

ik vind het heel goed dat dat mag.

Ik vind het heel erg wat er gebeurd is en ik vind het fijn dat ze opgevangen worden.

ik vind het heel goed dat ze worden opgevangen!

ik vind zeer goed het mensen dat doennen

Ik ben Willow de hond van Tom Felton en ik kan heel veel talen Blij

ik vond het perfect op maat ik vind dat het wel meer kindvriendelijk mag zijn

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.