Een eeuwenoud beeld met drie afgebroken tenen. Foto Museo Antonio Canova

4x deze klunzen vernielden peperdure kunst

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Een bezoekster van een Amerikaanse kunstbeurs stootte daar per ongeluk een kostbaar kunstwerk om. Zij is zeker niet de eerste kluns die dat overkwam. Kijk (en gniffel) je mee?

Ballon aan diggelen

Aan deze Balloon Dog van de Amerikaanse kunstenaar Jeff Koons hangt een prijskaartje van veertigduizend euro. Het beeld is van porselein en niet van latex zoals echte ballonnen. Toch wilde een bezoekster van een kunstbeurs in de Amerikaanse Miami dat nog even checken. Ze maakte prikkende bewegingen naar het beeld. Dat knapte niet, maar… viel te pletter! 

Balloon Dog van Jeff Koons. Foto EPA

Tenenkrommend ongeluk

In Italië dacht een Oostenrijkse toerist in 2020 een leuke foto te maken met Paolina Bonaparte. Dat is de zus van de oude Franse keizer Napoleon. De man nestelde zich op haar historische schoot. Maar toen hij opstond, miste het tweehonderd jaar oude beeld drie tenen. Au! 

In dit filmpje zie je het allemaal gebeuren:

Selfie-foutje

In een galerie in de Zuid-Koreaanse stad had een kunstenaar een enorm kunstwerk staan. Bij het kunstwerk, dat ruim vierhonderdduizend euro was, hoorde ook een set kwasten en verfblikken. Twee bezoekers dachten dat die bedoeld waren om lekker mee te kliederen op het doek en gingen aan de slag. Maar dat bleek verkeerd gedacht.

KRAK!

Ook een antieke grafkist in een Brits museum moest het jaren geleden ontgelden. Het leek ouders een goed idee om hun kind er even in te leggen. Maar toen dat er weer uit klom, was er ineens hele hap uit de zandstenen kist weg. Gelukkig kon het worden gerepareerd.

Scheur in sarcofaag. Foto Prittlewell Priory Museum

Meeste musea zijn verzekerd

De meeste musea zijn trouwens goed verzekerd tegen dit soort ongelukken. Dus als jij ooit per ongeluk iets omstoot, hoef je niet meteen bang te zijn dat je duizenden euro's moet terugbetalen.

Anderen lazen ook: Bijzondere bananenkunst

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps