Twitter Avifauna

5 brutale dieren die wisten te ontsnappen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

In de Rijn werd zaterdag een pinguïn gespot. Die was ontsnapt uit een vogelpark in Alphen aan den Rijn. Een opvallende actie, maar dit dier is niet de enige wat uit zijn verblijf in een Nederlands park wist te ontsnappen...

1. Avontuurlijke pinguïn

Een pinguïn uit vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn had zaterdag waarschijnlijk zin in een vakantie-uitje. De verzorgers konden het jonge mannetje nergens meer vinden en even later werd-ie gespot in het water bij Bodegraven. Het dier had meer dan veertig kilometer afgelegd. 'Dat is een behoorlijk eindje. Maar hij kan ook waanzinnig hard lopen en zwemmen', vertelt een woordvoerder van het park aan Omroep West. Het is niet de eerste keer dat het dier op pad ging. Hij houdt namelijk wel van avontuur, vertelt de woordvoerder. 'Hij is al een paar keer aan de wandel gegaan in het park.' Dat-ie nu ook buiten het park op pad is gegaan, vindt het dierenpark 'indrukwekkend'.

2. Rode panda in actie

In 2015 legde het rode panda-mannetje Hima het treinverkeer van Rotterdam voor even stil. Het dier nam de benen uit Diergaarde Blijdorp en mensen dachten dat-ie in de buurt van het station rondwandelde. Maar dat bleek toch niet zo te zijn. Hij was gewoon even gaan rondkijken in een ander deel van het dierenpark. Zijn actie kreeg online veel aandacht en Hima kreeg zelfs een eigen Twitter-account: @roffapanda. Op bewerkte foto's is hij zogenaamd op allerlei bekende plekken van de stad te zien. 

3. Vreemde vogel

In Rotterdam stond een familie even raar te kijken toen daar ineens een vreemde vogel in de achtertuin landde. Het bleek een witte ibis te zijn, een grote vogel die normaal in Australië rondvliegt. Hij was een paar dagen eerder uit Diergaarde Blijdorp ontsnapt. Tijdens een vogelshow greep hij zijn kans en vloog weg. Volgens de dierentuindirecteur ging het beest op zoek naar een mooi plekje om een nest te bouwen. Dat duurde niet lang: de ibis kreeg honger en kon de weg naar huis niet meer vinden. Na drie dagen landde hij in de Rotterdamse achtertuin. De bewoners lokten het beest met brood naar binnen en belden de dierenambulance. Die bracht 'm weer terug naar de dierentuin.

Witte Ibis

4. Bye bij

In 2012 verloor Dierenpark Amersfoort in één dag twintigduizend dieren! Een bijenkolonie besloot namelijk om ergens anders te gaan wonen. De hele zwerm vloog in één keer weg. De koningin had zin om weg te gaan en nam een deel van haar werksters mee. Dit komt trouwens vaker voor. De koningin neemt zo'n besluit als de zwerm te groot wordt. 

Foto: Pixabay

5. Prairiehond in de penarie

Je zult maar een prairiehond in je tuin zien staan. Dat gebeurde een paar maanden geleden in Emmen. Een mannetje ontsnapte uit zijn verblijf en maakte een wandeling door een paar tuinen. Daarna werd-ie gespot op een parkeerplaats van een supermarkt. De eigenaar van een fietsenwinkel wist het beest te vangen, maar hij had nog geen zin om naar huis te gaan. Hij glipte er dus weer tussenuit. Met grote netten kon-ie daarna toch gepakt worden.

Anderen lazen ook: Panda ontsnapt uit zijn hok.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook