Foto: ANP

5 dingen die je nog niet wist over Frank de Boer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Frank de Boer (50) heeft misschien wel de belangrijkste baan van Nederland binnengesleept. Hij wordt de nieuwe bondscoach van het Nederlandse elftal. De oud-voetballer start direct. Wist je dit al over hem?

1. Kilometervergoeding

Frank begon met voetballen bij club VV de Zouaven in Grootebroek. Net als zijn tweelingbroer Ronald trouwens. De twee werden op veertienjarige leeftijd gescout door Ajax, maar konden daar bijna niet naartoe. Hun vader wilde namelijk een kilometervergoeding voor de zeventig kilometer naar Amsterdam. Ajax vond dat maar onzin, maar ging later toch akkoord. Gelukkig maar!

2. Veel prijzen

De trainer weet wat winnen is. Met Ajax won hij de UEFA Champions League, de UEFA Cup, de wereldbeker en de Europese Super Cup. Verder werd hij vijf keer kampioen van Nederland, won hij twee keer de KNVB beker en drie keer de Nederlandse Supercup. Houd je het nog bij?

3. Veel ervaring

Als voetballer kwam hij zelf 112 keer uit voor Oranje. Alleen Wesley Sneijder en Edwin van der Sar droegen het oranje-voetbalshirt vaker. Daarna werkte hij als trainer bij Ajax, maar ook bij clubs in Groot-Brittannië, Italië en de Verenigde Staten. Hij weet dus best waar hij het over heeft.

4. Twee kleuren ogen

Als je goed naar zijn ogen kijkt, zie je dat zijn linkeroog soms donkerder is dan zijn rechteroog. Door een behandeling van een virus is zijn linkeroog beschadigd, waardoor zijn pupil niet meer groter of kleiner wordt. 

5. Familieman

Frank is een echte familieman. Zijn eerste en einge liefde leerde hij kennen toen hij nog maar zeventien jaar was. Elk weekend ging hij met zijn ouders en broer naar camping De Speulderbos in Garderen. Daar kwam zij ook regelmatig. Samen kregen ze drie kinderen. En ze gaan nog steeds elk jaar naar die camping. Ze hebben er zelfs een eigen stacaravan. 

Anderen lazen ook: 5 dingen die je nog niet wist over Sarina Wiegman.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook