muggen uitvinding japan

5 Japanse uitvindingen die ook wel naar Nederland mogen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Vind jij het maar vies om je billen af te vegen? Daar hebben ze in Japan al een tijdje een oplossing voor: een waterstraal in plaats van wc-papier. In Nederland wordt deze Japanse wc steeds populairder. Welke Japanse uitvindingen kunnen we nog meer gebruiken?

1. Een anti-muggen onesie

Ze zijn een nachtmerrie voor iedereen: muggen. Ze vliegen ‘s nachts je kamer in en prikken je helemaal lek. Dat is hiermee verleden tijd: in Japan hebben ze een groot anti-muggenpak ontworpen. En het beste: het is alsof je in een onesie slaapt.

muggen uitvinding japan

2. Poetsen met een speciale afstandsbediening

Moet jij altijd van die vervelende klusjes doen voor je ouders? De auto poetsen of je slaapkamer schoonmaken? Geen probleem met deze op afstand bestuurbare poetsdoek en prullenbak. Met deze uitvinding kun je de poetsspullen met een controller bedienen. Alsof je een spelletje speelt op je bank dus.

3. Een echte Pokéball voor in bad

Pokémon bestaat niet echt? Wel dus. Deze bruisbal lijkt op een pokébal. En het wordt nog beter. Als je hem in bad gooit, komt er een pokémon uit. Verzamel jij ze allemaal?

pokemon bruisbal uitvinding japan

4. Een regenwaarschuwer

Die Japanners bedenken de ene na de andere slimme uitvinding. Deze regenwaarschuwer bijvoorbeeld. Als je in de lift staat, geeft een lampje aan of het buiten regent of niet. Dan weet je meteen of je je paraplu nodig hebt en kom je nooit meer voor een verrassing te staan. Best handig aangezien het in Nederland best vaak regent!

regenwaarschuwer uitvinding japan

5. Een speciale gamestoel

Je kent het vast wel: je zit lekker een potje Fortnite te spelen, maar je zit niet helemaal lekker. Met deze stoel heb je daar nooit meer last van. Hij is speciaal ontworpen zodat je altijd lekker zit tijdens het gamen. Topuitvinding!

stoel uitvinding japan

Anderen lazen ook: Quiz: wat weet jij allemaal van Japan?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik hoop echt dat dat in Nederland komt vooral dat van die muggen.
Vraagtzichaf

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps