Watermeloen snijden hoeft niet moeilijk te zijn

5 manieren om een watermeloen te snijden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Watermeloen is misschien wel het beste fruit om te eten als het zo warm is. Bomvol water, lekker zoet en als je 'm in de koelkast legt is het bijna een ijsje. De meeste mensen snijden 'm in van die punten met de schil er nog aan. Krijg je héle vieze handen van. Hebben jullie al eens geprobeerd een watermeloen te verorberen...

1. Zonder geknoei

Leg een halve watermeloen met de rode kant naar beneden op de snijplank. Snijd eerst van voor naar achter, daarna van rechts naar links. De watermeloensticks die je nu hebt kun je zo van de snijplank trekken en eten een stuk gemakkelijker dan een driehoek. 

2. Zonder mes

Je mag van je ouders misschien nog niet zelf met een mes in de weer. Maar met een flossdraadje of doorzichtig visdraad kan niks mis gaan! Vraag iemand om de watermeloen in kwarten te snijden. Trek je touwtje langs de schil. En daarna van boven naar beneden voor kleinere stukken. 

3. Echt zonder mes

Wat nou als je écht geen mes bij de hand hebt? Dan is je muntje een mes waard. Duw 'm in de watermeloen en trek hem helemaal rond. Een beetje wrikken en je watermeloen is open! 

4. Zonder tanden

Geen honger maar dorst? Dan maak je een gat in je watermeloen en mix je met een mixer je fruit tot sap. Als je een tapje hebt liggen kun je er een watermeloenkraan van maken! Anders schenk je 'm zo uit de meloen in je glas. 

5. Zonder geduld

Zo'n dorst, zo'n honger... Heb je echt heel erg haast? Smijt de watermeloen door de kamer, gris een stuk van de grond en zet je tanden erin. Daarna is het wel dweilen geblazen... je bent gewaarschuwd! 

GIF'je via GIPHY

 

Nog meer ideeën nodig? Zo kun je ook watermeloen eten!

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

handig Juichen
en de laaste vind ik leuk Blij
Oeps heb ik dat gezegt xD

XD ik ga stuk

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps