ajax donny van de beek tegen tottenham hotspur

5 mooiste momenten van Tottenham-Ajax

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Ajax-fans zaten er gisteren klaar voor. De eerste halve finale van de Champions League tegen Tottenham Hotspur. De Amsterdammers wonnen in Londen met 0-1. De finale komt dus steeds dichterbij. Heb jij de wedstrijd niet gezien of kun je er geen genoeg van krijgen? We zetten de vijf mooiste momenten op een rij.

1. De rap van Sevn Alias

De hele dag zitten alle Ajax-fans in spanning te wachten. Iedereen is trots op de ploeg uit Amsterdam en hoopt dat ze de finale halen. Rapper Sevn Alias is ook fan van Ajax en hij zet daarom deze video online. Een rap over zijn favoriete helden van Ajax. Tagliafico, Neres, Frenkie de Jong. Ze komen allemaal voorbij!

2. De opkomst

De wedstrijd in Londen is eigenlijk voor de aftrap al een spektakel. Het gloednieuwe stadion van de Londense club is helemaal uitverkocht. Op het moment dat de spelers het veld op komen, zingen alle zestigduizend Tottenham-fans hun club toe en dat levert mooie beelden op. When the Spurs go marching in!

3. De 0-1

De wedstrijd moet even op gang komen, maar na een kwartier is daar ineens de goal voor Ajax. Tottenham Hotspur verdedigt met alle spelers die ze hebben, maar toch weet Hakim Ziyech een gaatje te vinden. Hij krijgt de bal aangespeeld van Lasse Schöne en geeft hem direct door aan Donny van de Beek. Het lijkt even of Van de Beek buitenspel staat, maar dat is niet zo. Doordat hij de bal zo goed aanneemt, heeft hij zoveel tijd dat hij wel moet scoren. En dat doet Donny ook. 0-1 Ajax!

4. De vreugde in Amsterdam

De Ajax-supporters in het stadion gaan natuurlijk uit hun dak, maar ook in Amsterdam is er groot feest. De Marktkantine is een populaire plek voor Ajax-supporters om Champions League-wedstrijden te kijken. De NOS is daar ook bij. Zij maken dit filmpje. Fans zingen Donny van de Beek met z’n allen toe. ‘Jalalalalala, Donny van de Beek, Van de Beek, Donny van de Beek!’

5. David Neres op de paal

De tweede helft krijgt Ajax het een stuk moeilijker. Tottenham Hotspur gaat aanvallender spelen en krijgt daardoor ook meer kansen. Toch scheelt het niet veel of Ajax maakt de 0-2. In de 78ste minuut krijgt David Neres de bal voor z’n voeten, maar hij schiet op de paal! Uiteindelijk blijft het dus 0-1 voor Ajax.

Anderen lazen ook: Nagenieten van Ajax met 5 uitspraken en 1 buikschuiver.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps