Valentijnsdag

5 tips om erachter te komen wie verliefd op je is

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Het is vandaag Valentijnsdag. Ben je verliefd, maar niet zeker of het gevoel wederzijds is? Kom erachter met deze 5 tips.

1. Blozen

Mensen kunnen veel emoties verbergen. Maar een blos op de wangen kan je moeilijk stoppen. Merk je dat iemand bij jou in de buurt bloost? Dat is een aanwijzing van verliefdheid. Wetenschappers ontdekten namelijk dat je vaker bij iemand bloost als je het belangrijk vindt dat je een goede indruk maakt.  

2. Aandacht

Vindt iemand jou leuk, dan wil die bij jou opvallen. Extra hard praten als jij langsloopt, een stunt uitvoeren in de klas of expres een bal in jouw richting gooien op het schoolplein. 

3. Grapjes en complimentjes

Iemand die verliefd op je is, vindt jou reuze-interessant. Lacht iemand wel erg hard om je grapjes, krijg je bergen complimenten of blijft iemand je maar overladen met vragen? Misschien klopt zijn of haar hart dan wel sneller bij de gedachte aan jou... 

4. Oogcontact

Ook je ogen spreken over liefde: Uit onderzoek blijkt dat je veel oogcontact maakt als je verliefd bent. Het is namelijk verslavend. Vindt iemand jou leuk, dan kan die maar moeilijk stoppen met naar je te kijken.

5. Herhalingen

Een keer oogcontact of iemand die een vraag stelt hoeft natuurlijk niet direct liefde te betekenen. Maar gebeurt dit heel vaak, door dezelfde persoon, en valt het je echt op? Dan is de kans groot dat diegene graag jouw valentijn wil zijn!  

Anderen lazen ook: 4 tips voor valentijnsdag.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook