Foto: Shutterstock

5 tips om vallende sterren te spotten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Heb jij nog wensen? Kijk dan deze week eens de lucht in. Er zijn namelijk veel vallende sterren te zien!

De sterrenregen begon afgelopen nacht en gaat nog de hele week door. Stukjes rots en ijs zweven door de ruimte, vallen naar beneden en verbranden in onze dampkring. Daardoor zie je een lichtstreepje. Deze week trekt er een wolk vol van die stofdeeltjes langs en daardoor kunnen wij genieten van een lichtshow. Zo doe je dat:

1. Zet je wekker

Het beste moment om te kijken is donderdagnacht tussen drie en vier uur. Dan zijn zo'n zeventig vallende sterren per uur te zien. Vind je dat te vroeg? Ook op andere (donkere) momenten heb je dikke kans dat je een wens kunt doen.

2. Kijk naar het zuiden

Kijk naar een punt tussen de horizon en het hoogste punt aan de hemel.

3. Check de dag ervoor de weersverwachting

Dan weet je of je er 's nachts bewolking is en of je een heldere hemel kunt verwachten.

4. Zoek een donkere plek

Vanuit een open veld zie je meer dan in een verlichte achtertuin. Zorg ook dat je een vrij uitzicht hebt, zonder bomen of gebouwen.

5. Laat je ogen wennen aan het donker

Als je ogen gewend zijn aan het donker, kun je meer zien. Kijk tussendoor ook niet op een verlicht telefoonscherm. Neem zo nu en dan even een 'kijkpauze', want al dat turen maakt je ogen moe.

Anderen lazen ook: Wat is een vallende ster?.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook