Unsplash

5 tips om vogels de winter door te helpen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

De straten zijn bedekt met een dik pak sneeuw. En dat maakt het voor kleine vogeltjes lastig om voedsel te vinden. Daar kan jij ze bij helpen! Met deze vijf tips help jij vogels deze koude dagen door.

1. Hang een vetbolletje op

Vogels verbruiken tijdens de wintermaanden veel energie. Daarom is het extra fijn als ze vettig eten kunnen bemachtigen. Door een vetbolletje in je tuin te hangen geef je de vogels een lekker hapje. Deze kun je kopen in de supermarkt, maar je kunt hem ook zelf maken. Hoe je dat doet? Dat zie je hier

2. Leg zaden en noten in de tuin

Vogeltjes zijn gek op zaden en noten. Door pinda’s, zonnebloempitten of andere zaden neer te leggen help je de vogeltjes een handje. Wil je er een extra feestmaaltje van maken? Rijg de pinda’s aan draadje, zoals een ketting! 

3. Zorg voor een schuilplekje

In de winter zoeken vogels graag een knus plekje om te schuilen. Door een vogelhuisje op te hangen geef je de dieren een warm plekje. In de lente is dit gelijk een mooi plekje om een nestje in te bouwen.

4. Zet een waterbakje neer

Tijdens sneeuwdagen is er voor de vogels genoeg drinkwater. Maar tijdens koude vriesdagen is het voor de dieren soms lastig om water te vinden dat niet bevroren is. Zorg daarom voor een waterbakje in de tuin waar de vogels makkelijk water uit kunnen drinken. Een kleine vogelbar!

5. Maak een rommelhoekje

Vogels zijn dol op rommelhoekjes: een plekje met takjes, stenen en blaadjes. Maak je achtertuin dus niet te netjes. In de winter kunnen vogels in deze hoekjes insecten vinden tussen de rommeltjes. In de lente gebruiken ze de takjes voor een nestje! 

Unsplash

Anderen lazen ook: Zo help je je huisdieren de koude dagen door. 

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook