Foto: Annemiek Mommers

5 tips voor actieve uitjes in de zomervakantie

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Inklappen die strandstoel, weg met dat luieren! Ook in de zomervakantie zijn er genoeg actieve uitjes om te ondernemen. Kidsweek zet er vijf voor je op een rijtje.

Speelnatuur

Ben jij niet bang om vies te worden? Dan ben je in de Speelnatuur van Staatsbosbeheer aan het goede adres. Klimmen, glijden en kliederen kan hier naar hartenlust. De Speelnatuur vind je verstopt in het bos, de duinen of de polder door heel Nederland. Elke speelplaats is anders, genoeg om te ontdekken dus! Klik hier voor alle speelplekken.

Fietsspeurtocht

Tring tring! Opgepast! Wat is er nou leuker dan speuren tijdens een heuse fietsspeurtocht? Je kunt de speurtocht zelf uitzetten, maar ook het internet staat vol tips. Wie weet scheur jij binnenkort door nieuw ontdekte grasveldjes en straatjes bij jou in de buurt.

Het Blotevoetenpad

Laat je teenslippers maar thuis! Voor een dagje op het Blotevoetenpad heb je niets nodig. Op je blote voeten ontdek je hier bospaadjes, modderpoeltjes en kriebelende grasveldjes. Nét even wat anders dan wéér een blokje om in je eigen wijk. Je vindt de Blotevoetenpaden door heel Nederland.

Bootje huren

Tijdens een loeihete zomerdag is er niets fijner dan verkoeling zoeken op het water. Ga daarom eens met een bootje het water in de buurt verkennen. Ga jij voor de kano? De sup? De waterfiets? Of toch liever een roeibootje? Je kunt een bootje huren óf zelf een opblaasversie kopen. Schip ahoy!

Stadswandeling

Muurschilderingen, bijzondere huisjes, gekke steegjes. Veel steden en dorpen in Nederland zitten vol bijzondere onontdekte stukjes. Zoek op internet of ga naar je plaatselijke VVV om de leukste wandelingen in jouw buurt te vinden. Zonnebril op, kaart bij de hand en ontdekken maar!

Anderen lazen ook: 7 tips tegen verveling in de zomervakantie

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook