Foto: Pixabay

5 tips voor voetbalspelletjes op het strand

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Volvo Ocean Race
Raymond
Krul

Laat die kicksen maar thuis, want voetballen op het strand doe je natuurlijk gewoon op de blote voetjes, dat is er juist zo fijn aan. Maar welk spel speel je dan? Hier vijf voetbalstrandtips.

1. Voetgolf

Voor een hole-in-one heb je echt geen golfspullen nodig. Je kunt namelijk ook voetgolf spelen. Graaf een kleine kuil waar de bal precies in past, dit is je hole. Heb je een vlaggetje bij de hand, dan kun je die erbij planten. Zo kun je de hole van afstand herkennen. Ga op een meter of dertig, veertig van de hole staan. Nu mag je om de beurt schieten. Degene die de bal in het minste aantal beurten in de kuil krijgt, heeft gewonnen. Maak je een hole-in-one? Dan trakteren je tegenstanders je op ijs. 

2 Jeu de bal

Voetgolf speel je vooral voor de grove voetbalmotoriek, voor het trainen van de fijnere techniek is het spel jeu de bal perfect. Het werkt eigenlijk hetzelfde als het bekende Franse spel jeu de boules. Je hebt een tennisbal en twee grote ballen nodig. Eerst gooi je een tennisbal een meter of tien vooruit. De truc is om daar met de grote bal zo dicht mogelijk bij te komen. Niet door de bal te gooien natuurlijk, maar door te schieten. Wie het dichtst in de buurt van de tennisbal komt, heeft een punt.  

3. Flessenvoetbal

Dit is een variant van het klassieke spel paaltjesvoetbal. Je vult allemaal een plastic flesje met water en zet de flesjes – zonder dop! – in het zand. Zorg dat de flesjes aan de rand van je speelveld staan, zodat er genoeg ruimte is om te rennen. Nu ga je een partijtje tegen elkaar spelen, waarbij je probeert om de flesjes van de andere spelers om te schieten. Gaat jouw flesje om, dan moet je proberen je flesje zo snel mogelijk weer recht te zetten, zodat je niet te veel water verliest. Want: is je flesje leeg, dan ben je af. Degene die als laatste overblijft, is de winnaar. 

4. Voetvolley

Dit is een kruising tussen beachvolleybal en voetbal. Een mooi spel voor de hooghoudfans. Je hebt er een volleybalnet voor nodig en een bal. Je mag je handen en armen niet gebruiken, maar de rest van je lichaam wel: hoofd, schouders, borst en natuurlijk je voeten. Je speelt twee tegen twee. Eerst serveer je door de bal vanaf de grond naar de andere kant van het net te schieten. Daarna moeten de tegenstanders de bal zien terug te krijgen. Ze mogen de bal maar één keer achter elkaar raken en ze mogen maximaal drie keer naar elkaar overspelen. Raakt de bal de grond aan de andere kant van het net, of maken de tegenstanders een fout, dan heb je een punt. Je kunt bijvoorbeeld een potje tot de vijftien spelen.

5. Blikjetrap

Blikjetrap of buskruit is natuurlijk gewoon verstoppertje met de bal. Iemand trapt de bal zo ver mogelijk van de buut vandaan. In de tussentijd kan iedereen zich verstoppen achter windschermen, onder strandhuisjes of plat liggend in de branding van de zee. Als de zoeker tijdens het zoeken niet oplet, kan iemand de bal weer wegtrappen en is iedereen weer vrij. Vooral doen als je een keihard schot hebt. 

Anderen lazen ook: Nora, Bas en Salmon testen de zee uit voor zwemmers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps