David Attenborough. Foto: Reuters

5 weetjes over bioloog David Attenborough

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

De Britse bioloog en televisiemaker David Attenborough maakt gehakt van alle records op Instagram. Wie zijn films niet kent, ziet misschien gewoon een grijs, oud mannetje. Toch is er meer dan genoeg over hem te vertellen.

4 uur en 44 minuten

Het Instagram-account van de 94-jarige presentator wist als snelste ooit een miljoen volgers te verzamelen. Namelijk in 4 uur en 44 minuten. Inmiddels staat de teller op 4,5 miljoen. En dat in amper vijf dagen tijd, waarin hij vijf berichten plaatste. Attenborough heeft trouwens nog een ander record op zijn naam. Namelijk dat van langste carrière als tv-bioloog en presentator. Zijn grootste kenmerk is misschien wel zijn zachtaardige, rustige stem.

Fossiel naar hem vernoemd

Tijdens zijn jeugd was Attenborough een fanatieke verzamelaar van fossielen en natuurstenen. In 1997 is een fossiel van een garnaal, van zo'n 430 miljoen jaar oud, vernoemd naar de documentairemaker. 

Onder de Insta-post gaan de weetjes door.

Strijd tegen klimaatverandering

Attenborough maakt zich zorgen over klimaatverandering, maar hij heeft ook hoop. 'Gletsjers smelten, koraalriffen sterven af, vissen verdwijnen uit onze oceanen, en de lijst gaat maar door', zegt Attenborough. 'Maar we weten wat we daaraan moeten doen.' Met zijn gloednieuwe Insta-account wil hij zijn volgers daar alles over uitleggen.

Niet zelf achter de knoppen

De docu-maker en bioloog plaatst zijn Insta-posts trouwens niet zelf. Dat doen twee filmmakers voor hem. Daarmee maakte hij zijn nieuwste film, David Attenborough: A Life On Our Planet. Die is vanaf 4 oktober te zien op Netflix.

Bijzonder cadeau

Attenborough is misschien een oud besje; hij zit absoluut niet stil. Dit weekend bracht hij nog een bezoekje aan bezoek aan de Britse kroonprins William en kroonprinses Kate. En hij nam een bijzonder cadeau mee voor de oudste zoon van prins George (7): een enorme fossiele haaientand.

Anderen lazen ook: Knuffels op Instagram: Rescue Bear

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik mag niet meer meedoen met het seizoen want ik heb de scheidsrechter getackeld

yooooooo g

hallo kindjes

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps