Ed Turk

5 weetjes over de superfitte atletiek-oma Rietje

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Ze is fitter dan fit: de Nederlandse atlete Rietje Dijkman. Met vele nationale, Europese en zelfs wereldrecords behoort ze tot de topatletes van de atletiek. En wat haar ook bijzonder maakt... Ze is 82 jaar oud! Dit zijn 5 weetjes over oma Rietje. 

1. Laatbloeier

Oma Rietje heeft in de categorieën verspringen, hoogspringen en hardlopen al vele Nederlandse, Europese en wereldrecords gehaald. En dat terwijl ze pas op haar vijfenveertigste begon met atletiek. 

2. Wereldrecord

Afgelopen februari verbeterde Rietje haar eigen wereldrecord in de categorie verspringen. Toen sprong ze 3,49 meter ver. 

3. Topfit

Eens per vijf jaar komt Rietje in een nieuwe leeftijdscategorie waar ze nieuwe records kan halen. Zo zat ze eerder in de categorie 75+ en zit ze nu in de categorie 80+. En vergeleken met haar leeftijdsgenoten is Rietje topfit. Zo haalt ze sneller nieuwe wereldrecords.

4. Veel trainen

Rietje is een grote doorzetter. Meerdere dagen per week staat ze op de atletiekbaan in Hilversum. 

5. Nog lang niet moe

In een interview met NH Nieuws laat Rietje weten dat ze tot haar honderdste door wil gaan. Ze hoopt dan op de honderd meter ook een nieuw wereldrecord te halen. Het huidige record staat op 40 seconden.

Anderen lazen ook: Jaydee (12) en Tom (11) trainen voor de top.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook