ANP

5x bizarre filmpjes van de hoosbui

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Heb jij het gisteravond een beetje droog gehouden? Op sommige plekken in Nederland ging het flink tekeer. Zware onweers- en regenbuien zorgden voor veel wateroverlast. Op social media werden veel video's van het noodweer gedeeld. Wij zetten de vijf opvallendste voor je op een rijtje:

1. Zwemmen op straat

Veel mensen zochten de afgelopen dagen verkoeling bij een recreatieplas. Maar in Barneveld konden kinderen gisteren na de hoosbui gewoon op straat zwemmen! Op dit filmpje is te zien hoe ze met een opblaasdolfijn in het water spelen.

2. Dweilen maar… 

Dit filmpje is gemaakt toen het in Barneveld met bakken uit de hemel kwam. Op deze video is te zien hoe mensen met man en macht proberen om het stromende water uit een schuur te dweilen. Maar of dat nou veel zin had…

3. Hagelstenen zo groot als ijsblokjes

De makers van dit filmpje stonden tijdens het noodweer op de camping. Naast heftige wind kregen de kampeerders ook enorme hagelstenen voor hun kiezen. Op sommige plekken in Nederland waren de hagelstenen zelfs zo groot als ijsblokjes! 

4. Vliegende bomen 

Ook in Midden-Limburg ging het flink tekeer. In dit filmpje zie je hoe harde windstoten ervoor zorgen dat een boom uit de grond wordt getrokken en door een tuin vliegt. Ook een partytent overleefde het noodweer niet...

5. Stilte voor de storm

In deze video is de lucht vóór de enorme regenbuien te zien. Dit zorgt voor een gekke gele gloed en voor heftige wind die over het land raast. Gelukkig zat de maker van dit filmpje veilig in de auto! 

Anderen lazen ook: Hoe werkt dat (on) weer?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook