Unsplash

5x coronaregels in populaire vakantielanden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Slecht nieuws voor vakantiegangers in Kroatië. Doordat het aantal coronabesmettingen is gestegen geldt vanaf vandaag een negatief reisadvies voor het land. Ook in andere vakantielanden gelden er steeds meer regels. Hier een overzichtje:

1. Kroatië

Door het nieuwe negatieve reisadvies wordt een reis naar Kroatië afgeraden. Mensen die op vakantie zijn in het zonnige land wordt gevraagd om zo snel mogelijk terug naar Nederland te komen. Waarschijnlijk zijn er op dit moment duizenden Nederlanders vakantie aan het vieren in Kroatië. Reisorganisaties die hier vakanties hebben georganiseerd, gaan mensen helpen om terug naar huis te komen.

2. Frankrijk

Ook in Frankrijk zijn de regels rondom het coronavirus sinds deze week aangescherpt. Hier is het dragen van een mondkapje verplicht in alle openbare gebouwen, zoals in restaurants, winkels, musea en andere toeristische attracties. Ook is het verplicht om één meter afstand van elkaar te houden.

3. Italië

Hoewel in Italië veel coronabesmettingen waren, mogen er inmiddels weer vakanties naar het land geboekt worden. Maar ook in Italië gelden nog steeds strenge regels. Ook hier zijn mondkapjes in openbare gebouwen en in het openbaar vervoer verplicht. In sommige regio’s is het dragen van een mondkapje ook verplicht in de buitenlucht, bijvoorbeeld in Lombardije, Piemonte en Trentino.

4. Spanje

In Spanje zijn ze door de komst van alle toeristen bang voor meer coronabesmettingen. Op plekken waar veel mensen op vakantie gaan, zoals in de regio Catalonië en op de eilanden Mallorca en Ibiza is het dragen een mondkapje daarom verplicht op plekken waar mensen geen twee meter afstand kunnen houden.

5. Portugal

Ook in Portugal zijn er steeds meer coronabesmettingen. Vooral in de populaire toeristenstad Lissabon is een nieuwe uitbraak van het virus. Mensen die hier op vakantie gaan, moeten als ze terug komen in Nederland veertien dagen in quarantaine gaan. Ook zijn in het hele land attractieparken gesloten en evenementen verboden.

Anderen lazen ook: Ook de vakantie is dit jaar helemaal anders.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook