Guinness World Records

5x de gekste records van Guinness World Records

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Alle gekke wereldrecords verzamelen! Afgelopen weekend kwam het nieuwe Guinness World Records-boek uit. Dat staat boordevol bijzondere records. Wij zetten de gekste op een rij.

1. De langste sliert van kauwgompapiertjes

De 70-jarige Gary Michael Duschl moet erg van kauwgom houden. De Amerikaan staat namelijk in het Guinness World Records-boek met een record voor de langste sliert van kauwgompapiertjes. De gekleurde kabel is maar liefst 32 kilometer lang! Gelukkig hoefde hij niet alle kauwgompjes zelf op te eten, zijn vrienden hielpen hem met het sparen van de papiertjes. 

In deze video zie je de enorme sliert:

2. De kleinste buschauffeur

De Britse Frank Faeek Hachem is titelhouder van het wereldrecord voor kleinste buschauffeur. Met zijn 1 meter 36 is hij de kleinste ter wereld! Frank hoopt dat zijn record ervoor zorgt dat andere kleine mensen zien dat je alles kunt worden, ondanks je lengte. Zo'n vrolijke buschauffeur maakt elk ritje leuker!

In deze video zie je hoe Hachem in de bus rijdt:

3. Zo snel mogelijk noodles eten

Jeremy Lanig is gek op noodles. Zo gek dat hij ze het liefste zo snel mogelijk opeet. Hiermee heeft hij het wereldrecord udon noodles eten gewonnen. Hij at in drie minuten meer dan een kilo noodles! Doordat udon noodles dik en plakkerig zijn is deze noodle-soort lastiger om snel op te eten. Maar niet voor Lanig!

In deze video zie je hoe snel Lanig de udon noodles opsmult:

4. Jenga-stenen stapelen

Ken je het spannende spel Jenga? De Amerikaanse Tai Star Valianti heeft het wereldrecord 'zoveel mogelijk stenen op één verticale jenga-steen' gewonnen. Waar veel mensen al moeite hebben om een paar stenen te leggen, legde hij maar liefst 485 jengastenen op één steen. Petje af!

In deze video zie je de zenuwslopende actie van Valianti:

5. Het grootste mondgat 

Philip Angus brak dit jaar misschien wel het gekste record. Hij won het wereldrecord voor grootste mondgat ter wereld. De omtrek van zijn mond is maar liefst 9.52 centimeter, waardoor hij er makkelijk een hele appel in kan duwen. En dat ziet er vooral heel apart uit…

In deze video zie je hoe dat eruit ziet:

Anderen lazen ook: De meest gekke wereldrecords van dit jaar

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps