ANP

5x de hoogtepunten van Wesley Sneijder

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Geen voetbalwedstrijden meer voor Wesley Sneijder! De middenvelder (35) stopt definitief met voetballen. Dit zijn de vijf hoogtepunten uit zijn voetbalcarrière.

1. Zijn allereerste goal voor Oranje

Wesley Sneijder was pas 19 jaar als hij zijn eerste goal maakt voor Oranje. Dat was tijdens de kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië voor EK in 2003. Na 51 minuten schiet de middenvelder Nederland naar een 2-0 voorsprong. Na het doelpunt vliegt hij Patrick Kluivert in de armen: hij is zó blij!

2. Zijn doelpunt tegen Schotland

Datzelfde jaar maakt Sneijder een belangrijk doelpunt tegen Schotland. Dankzij de goal mag Nederland naar het EK in Portugal in 2004. Voetbalkenners noemen het doelpunt ‘typisch Sneijder’: van een afstandje hem er prachtig inschieten.

3. Het WK in Zuid-Afrika

Op het WK in Zuid-Afrika in 2010 is Sneijder met vijf doelpunten dé topscoorder van Oranje. Dankzij zijn voetbalkunsten redt Nederland het tot de finale! Helaas eindigt Oranje op de tweede plek… Maar Sneijder wint de zilveren bal, een prijs voor de beste spelers op het toernooi.

4. Champions League winnaar

Naast het WK is 2010 hét jaar voor Sneijder als hij met zijn voetbalclub Inter de Champions League wint. Met een 2-0 zege op de Duitse voetbalclub Bayern München wint zijn club de finale. Sneijder wordt benoemd tot ‘Fans Man of the Match'.

5. Recordinternational

In 2017 krijgt Sneijder de naam ‘recordinternational’ van Oranje. Op zijn 33e verjaardag speelt hij tegen Luxemburg zijn 131e interland! Hij komt daarmee in hetzelfde rijtje als de beroemde voetballers Edwin van der Sar en Frank de Boer.

Anderen lazen ook: Wesley Sneijder ambassadeur van EK 2020.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Sneider is de aller beste voetballer van oranje samen met De Ligt Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.