Karolina Grabowska

5x de mooiste herfstknutsels

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Myrthe Timmers
Myrthe
Timmers

Je vervelen dit weekend? Echt niet! Met deze tips maak jij binnen de kortste keren de mooiste herfstknutsels. Ga jij voor de pompoen of toch voor je eigen uilenfamilie?

Uilenfamilie

Met wat lapjes vilt maak je binnen de kortste keren een gezellige uilenfamilie. Zoek een paar mooie dennenappels, knip ogen en vleugels uit het vilt en plak ze op de dennenappels. Worden jouw uilen vrolijk, verdrietig of misschien zelfs een beetje boos?

Beschilderde eikels

Zocht jij deze zomer ook happy stones? Deze herfst maak je die zelf van eikels. Verzamel een flinke hand eikels, haal je kwasten en (plakkaat)verf uit de kast, verzin een mooi patroon en tadaa, daar is een prachtige creatie.

Vogelhuisje

Van een leeg pak melk, twee stukjes karton en wat losse takjes maak je in een handomdraai een vogelhuisje. Knip een gat in één zijkant van het pak, plak de twee kartonnetjes bovenop als ‘dakje’ en bekleed het hele pak met takjes.

Vetbollen

Tijd voor een lekkere vogelsnack van kokosvet en zadenmix! Smelt het kokosvet in een pannetje en roer de zadenmix erdoorheen. Terwijl het mengsel afkoelt, leg je koekjesvormpjes klaar op bakpapier. Schep het kokosvet met zadenmix hier voorzichtig in. Zet een stokje in het midden om een gaatje te maken en laat het hard worden in de koelkast. Stokje eruit, touwtje erin en de vogels zijn blij met je!

Pompoen

Je kunt een pompoen uithollen, maar je kunt er ook zelf eentje maken van garen, een ballon en lijm. Blaas de ballon op en knip je draad in stukken van ongeveer een meter. Smeer de draden in met lijm, wikkel ze om de ballon en laat hard worden. Is de lijm droog? Prik de ballon voorzichtig lek. Takje en blaadjes erop en je hebt een prachtige pompoen!

Anderen lazen ook: Maak een stop-motionfilmpje

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook