Foto: ANP

5x Dit was het afgelopen weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Van sneeuwpret in ons eigen landje tot een vulkaanuitbarsting in Indonesië. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Winters weekend

Heel lang konden we er niet van genieten, maar op veel plekken in Nederland heeft het toch echt wel even gesneeuwd. Hannah uit Arnhem had dikke lol in de avondsneeuw (vooral met sneeuwballen naar haar ouders gooien). Zij stuurde deze foto naar Kidsweek!

Hannah in de sneeuw

2. Ook in Zandvoort is goed gesleed.

Zie hier het bewijs!

sneeuwpret, foto ANP

3. Vulkaanuitbarsting

In Indonesië is deze vulkaan uitgebarsten. Semeru spoot zaterdag lava en as, wel meer dan vijf kilometer hoog. Er zijn geen gewonden gevallen. Indonesië is het land met de meeste actieve vulkanen ter wereld.

Foto AFP

4. Scholen niet eerder open

Juf Jessie van een groep zeven in Den Haag blijft nog wel even zitten met een leeg klaslokaal. De basisscholen gaan niet op 25 januari weer open. Het lijkt er sterk op dat het kabinet dit besluit zal gaan nemen, meldt de NOS. Veel mensen hoopten dat de scholen (en kinderopvang) weer normale lessen konden gaan geven vóór het eind van deze lockdown in Nederland. Die duurt op z'n minst tot en met 9 februari. 

ANP-426823340

5. Navalny gearresteerd

De Russische politicus Aleksej Navalny is op het vliegveld in Moskou aangehouden en naar een politiebureau gebracht. Navalny was daarvoor vijf maanden in Duitsland geweest na een vergiftiging en was op weg naar huis. Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat de Russische veiligheidsdienst achter zijn vergiftiging zit. Navalny staat erom bekend dat hij vaak kritiek op de Russische leider Poetin heeft gehad. Wereldwijd klinkt nu forse kritiek op zijn arrestatie. Verschillende landen willen dat de politicus vrijgelaten wordt.

Foto AFP

Anderen lazen ook: Het weekendoverzicht van vorige week

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps