Beeld ANP

5x dit was het afgelopen weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Van lege straten door de avondklok tot prikken voor jongeren in Israel. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Stille straten

Afgelopen vrijdag gold in Nederland voor het eerst in de coronacrisis de avondklok. Na negen uur mocht je alleen nog op straat met een heel goede reden. De straten waren dan ook uitgestorven. Ook op station Rotterdam was het helemaal stil.

Beeld shutterstock

2. Rellen in veel plaatsen

In verschillende plaatsen braken zondag rellen uit. Dat gebeurde onder andere in Den Haag, Tilburg, Venlo, Helmond, Enschede, Arnhem en Apeldoorn. Vooral jongeren staken dingen in brand en gooiden voorwerpen naar de politie. Eerder op de dag liepen in Amsterdam en Eindhoven demonstraties tegen de corona-regels al uit de hand.

Beeld ANP

3. Agenten-stunt

In India was het gisteren een belangrijke feestdag: de verjaardag van het land. Deze agenten oefenen een acrobatische stunt vanf de motor om dat te vieren.

Beeld ANP

4. Prikken voor jongeren

In Israel zijn dit weekend voor het eerst ook jongeren gevaccineerd. Iedereen van 16 tot en met 18 jaar krijgt een prik tegen het corona-virus. De regering zegt dat ze er op deze manier voor wil zorgen dat leerlingen binnenkort veilig naar school kunnen en hun eindexamens kunnen doen. 

Beeld ANP

5. IJspret in China

Hier in Nederland vriest het nog niet erg hard, maar in de Chinese hoofdstad Beijing ligt ijs op de rivier. En dat zorgt voor een hoop lol.

Beeld ANP
 

Anderen lazen ook: Het weekendoverzicht van vorige week.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps