ANP

5x dit was het afgelopen weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Van schaatsen op flinterdun natuurijs tot een bijzondere winnaar bij een schaaktoernooi. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Spannend toernooi

De 21-jarige Nederlander Jorden van Foreest (rechts op de foto) heeft een belangrijk schaaktoernooi in Wijk aan Zee gewonnen. Dat is erg bijzonder: het is voor het eerst in 36 jaar dat een Nederlander het Tata Steel-schaakwedstrijd wint. Van Foreest werd in 2015 al benoemd tot de jongste Nederlandse grootmeester ooit!

ANP

2. Enorme begrafenis

In Jeruzalem gingen zondag duizenden Joden de straat op. De grote groep kwam bijeen om een rabbijn te begraven, een belangrijke geleerde. Door de angst voor coronabesmettingen was dit verboden, maar daar trokken veel Joden zich iets van aan.

ANP

3. IJskoude nacht 

Afgelopen zaterdag was het de koudste nacht in twee jaar tijd. In Winterswijk kon er zelfs geschaatst worden! Op een gespoten ijsbaan in een weiland maakten schaatsfans het allereerste tochtje van het jaar.

ANP

4. Super Sunday

Voetballiefhebbers zaten gisteren aan de buis gekluisterd voor Super Sunday. Voetbalclub PSV verloor na een spannende wedstrijd met 3-1 van Feyenoord. En de spelers van Ajax wonnen met 3-0 van AZ. Nummer één Ajax heeft in de eredivisie nu zeven punten (!) voorsprong op nummer twee PSV.

ANP

5. Protest in Rusland

In Rusland waren dit weekend de grootste protesten in jaren. Door het hele land trokken tienduizenden mensen de straat op om te protesteren tegen de regering. Ook eisten ze de vrijlating van politicus Aleksej Navalny. Bij de protesten werden heel veel mensen opgepakt.

ANP

Anderen lazen ook: Het weekendoverzicht van vorige week.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook