Foto: ANP

5x Dit was het afgelopen weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Van sneeuwpret in ons land tot rood water in een Indonesisch dorp. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Snowboarden achter... een auto

Sleeen in de sneeuw? Niks mis mee. Maar deze twee jongens pakten het gisteren nét anders aan. Ze gingen snowboarden achter een auto op het strand van Egmond.

Foto: ANP

2. Langlaufen in eigen land

Omdat we er geen genoeg van kunnen krijgen: nóg een bijzondere sneeuwfoto. Deze langlaufers dachten: als ik niet naar de Alpen kan, dan maar in Overijssel. Tja... waarom ook eigenlijk niet?!

Foto: ANP

3. Dineren in Rome

Op het beroemde plein Piazza Navona in de Italiaanse hoofdstad Rome kunnen Italianen voor het eerst sinds lange tijd weer uit eten. De regering heeft de coronaregels op veel plekken versoepeld.

Foto: EPA

4. Dorp onder rood water

Een dorp op het Indonesische eiland Java staat helemaal onder water. Dat water is ook nog eens felrood. De overstroming komt door een rivier die is overstroomd. In die rivier is rode verf van een batikfabriek terecht gekomen. Batik is een Indonesische traditie waarbij stoffen (kleren) worden bewerkt met hete was en kleurstof.

Foto: AFP

5. Basisscholen deels open

Sinds vanochtend was het dan eindelijk zover: de basisscholen in Nederland mogen weer open. Maar zondag maakte een deel van de scholen bekend dat ze toch nog dicht blijven, omdat veel leraren de scholen niet kunnen bereiken door het winterweer. Op deze school in Hilversum durfden ze het vanochtend wél aan.

Foto: ANP

Anderen lazen ook: Het nieuws in foto's van vorig weekend

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook