Foto: ANP

5x dit was het afgelopen weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van ijspret in ons land tot bezorgdheid over het ebolavirus in het Afrikaanse land Guinee. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste en interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Heel Nederland op de schaats

Schaatsen op natuurijs, glibberen over de stoep en vallen in wakken. Dit weekend hadden we te maken met echt winterweer. Op veel plekken gingen mensen het ijs op, zoals op deze foto in het Amsterdamse Bos. Vandaag kwam er een einde aan dat winterse sprookje.

Foto: ANP

2. Toch een beetje carnaval

Door het coronavirus kan carnaval dit jaar niet doorgaan. Toch trokken échte carnavalfans dit weekend hun mooiste feestoutfit aan voor een klein feestje. Online of met een paar mensen op straat, zoals op de foto in Heerlen (Limburg).

Foto: ANP

3. Prijzen voor Lavezzi

Lavezzi Rutjes nam zaterdag twee Zapp Awards mee naar huis. Zijn programma Mollenstreken werd verkozen tot het favoriete jeugdprogramma en hij won óók nog de prijs voor favoriete ster jeugdprogramma. Gefeliciteerd! Verder vielen The Masked Singer (favoriete familieprogramma), Matthy (favoriete ster online), Roadtrippers (favoriete online serie), Misfit 3 De Finale (favoriete jeugdfilm NL) en Miss Montreal (favoriete track NL met Door de wind) in de prijzen. 

Foto: ANP

4. Hartjes voor Navalny

In Rusland protesteerden veel mensen dit weekend weer voor de vrijlating van de Russische politicus Navalny. De politieke tegenstander van president Poetin zit nog steeds vast. De demonstranten vinden dat oneerlijk en denken dat Poetin zo probeert zijn belangrijkste tegenstander buitenspel te zetten. Omdat het dit weekend valentijnsdag was, maakten mensen hartjes met de zaklamp van hun telefoon of met kaarsjes. Daar plaatsten ze foto's van op social media.

Foto: EPA

5. Bezorgdheid in Guinee

De overheid in het Afrikaanse land Guinee is bezorgd. Experts spreken van een nieuwe epidemie van het ebolavirus. Voor het eerst sinds een paar jaar zijn daar nu weer vijf mensen aan overleden. Van 2013 tot 2016 was in dat land ook een grote ebolauitbraak. Ruim 11.000 mensen overleden toen aan de ziekte. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft zondag snelle hulp beloofd.

Foto: EPA

Anderen lazen ook: Wat weet je over de Zapp Awards? Doe de quiz!.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook