Veel te veel mensen bij het stadion van Ajax. Foto: ANP Robin van Lonkhuijsen

5x dit was het afgelopen weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van sportprijzen in ons land tot bosbrand in Australië. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste en meest interessante foto's voor je op een rij.

1. Ajax is landskampioen

Ajax won zondag met 4-0 van FC Emmen en werd daardoor voor de 35ste keer landskampioen. Hoewel de wedstrijd zonder publiek was, wilden zo'n 12.000 fans de winst toch met de spelers vieren. Zij kwamen samen bij de Johan Cruijff Arena. De politie greep niet in uit angst voor rellen. Na een tijdje werd de supporters wel gevraagd om naar huis te gaan.

Foto: ANP

2. Goud voor estafettemannen

En er was meer sportnieuws: de Nederlandse mannenploeg won goud bij de WK estafette in Polen. Jochem Dobber, Liemarvin Bonevacia, Ramsey Angela en Tony van Diepen renden het snelst na elkaar op de vierhonderd meter. Een unieke prijs: die wedstrijd werd nog nooit door een Nederlandse ploeg gewonnen.

Foto: ANP

3. Last van rook door bosbrand bij Sydney

Inwoners van Sydney hebben veel last van rook, die wordt veroorzaakt door een aangestoken bosbrand buiten de Australische stad. De brandweer steekt daar regelmatig branden aan. Dat doen ze om grote bosbranden tijdens de hete zomers te voorkomen. Vorig jaar werd een groot deel van de natuur in het oosten van het land verwoest. Door de wind werd de rook nu naar de stad geblazen. Mensen moeten daarom binnenblijven. 

Foto: ANP

4. (Zw)aanhouding

De politie in Utrecht was in de nacht van vrijdag op zaterdag op zoek naar een inbreker. Een buurtbewoner had iemand in een witte jas zien rennen. Agenten speurden met een politiehond de buurt af en ook vanuit een helikopter werd er gezocht. Het bleek toch geen inbreker te zijn, maar parende zwanen (niet die op de foto hieronder). De dieren waren zo luidruchtig bezig en waren tijdens de daad tegen de voordeur geknald.

Foto: Pixabay

5. Vlaggen halfstok voor overledenen Israël

In Israël werden zondag de 45 slachtoffers herdacht, die vrijdag overleden tijdens het joodse feest Lag Baomer. Elk jaar komen daarvoor duizenden mensen uit het hele land bij elkaar om te dansen, te bidden en te zingen. Dit jaar was het zó druk, dat mensen in paniek raakten en in de verdrukking kwamen. Op veel plekken hing de vlag gisteren halfstok en in de stad Tel Aviv werd een herdenkingsdienst gehouden voor de slachtoffers.

Foto: ANP

 

 

Anderen lazen ook: het weekendoverzicht van vorige week

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook