Avonturenpark Hellendoorn

5x Dit was het weekend in foto’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Van gillen in de achtbaan tot bloemen bij Buckingham Palace. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rij.

Avonturenpark Hellendoorn

 

1. Gillen in de achtbaan

Whaaaahhh!!! Avonturenpark Hellendoorn was zaterdag weer even een dagje open voor publiek. Het pretpark doet mee aan een test. Er mochten maximaal tweeduizend bezoekers komen en die moesten bij de ingang een negatieve coronatest laten zien. De overheid wil zo onderzoeken hoe attracties weer veilig open kunnen.
Foto: ANP
Foto helemaal bovenaan dit artikel: ANP / Hollandse Hoogte / Robin Utrecht
 

Meisje legt bloemen bij Buckingham Palace

 

2. Bloemen voor prins Philip

Verdrietig nieuws uit Groot-Brittannië. Prins Philip, de man van koningin Elizabeth, is vrijdagochtend overleden. Hij is 99 jaar oud geworden. Bij hun paleis, Buckingham Palace, legden mensen dit weekend bloemen neer. Volgende week zaterdag wordt hij begraven.
Foto: AFP
 

Protest tegen anti-Aziatisch racisme

 

3. Protest tegen racisme

Zaterdag werd op het Museumplein in Amsterdam gedemonstreerd tegen anti-Aziatisch racisme. Volgens de organisatie waren er een paar honderd mensen aanwezig. Ze vinden dat er te weinig aandacht is voor racisme tegen Aziatische mensen, terwijl ze er vaak mee te maken hebben.
Foto: ANP / Hollandse Hoogte / Joris van Gennip
 

Herdenking Kamp Westerbork

 

4. Herdenking Kamp Westerbork

In Drenthe was zondag een herdenking bij Kamp Westerbork. Het is vandaag 76 jaar geleden dat het kamp is bevrijd. Tijdens de Tweede Wereldoorlog vertrokken vanuit hier treinen met meer dan honderdduizend Joden, Sinti, Roma en verzetsstrijders naar concentratiekampen in Oost-Europa.
Foto: ANP
 

Jeangu Macrooy op de muur
5. Jeangu op de muur

Kunstenaar Tymon de Laat was dit weekend druk aan het schilderen op een muur in Rotterdam. In de buurt van de Ahoy maakt hij een gigantisch muurportret van Jeangu Macrooy. Ondertussen is dit weekend ín de Ahoy gestart met de opbouw van het Eurovisie Songfestival. Dat begint op 18 mei.
Foto: ANP

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van afgelopen week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook