Kasteel van Dracula

5x Dit was het weekend in foto’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Van vaccins in een vampierkasteel tot rennen door de modder. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste, leukste en interessantste foto's voor je op een rij:

Vaccinatie halen kasteel Dracula

1. Spannend prikken

Het kasteel van Bran in Roemenië zou dé inspiratie zijn geweest voor het boek Dracula, over een vampier met hoektanden zo scherp als injectienaalden. Perfecte plek voor het zetten van een prik tegen corona, vond de Roemeense regering. Iedereen mocht dit weekend daarom langskomen om zich er zonder afspraak te laten vaccineren.

Mud Masters

2. Ploeteren door de modder

Hardlopen door de modder over een route met allerlei hindernissen: dat is Mud Masters. Zaterdag mochten sportievelingen dan eindelijk weer ploeteren door de modder tijdens een Fieldlab-experiment van Mud Masters in Haarlemmermeer. Iedereen was vooraf op corona getest.

Goal tegen Feyenoord door Ajax

3. De Klassieker

En dat is drie… De klassieker Feyenoord-Ajax werd zondag gespeeld in de Kuip in Rotterdam. Ajax werd vorige week al kampioen en won zondag met 0-3.

Vreemde lucht in Lelystad

4. Vreemde lucht in Lelystad

Wat ruik ik nou? In Lelystad werd dit weekend een vreemde lucht waargenomen. Meerdere straten werden ontruimd. Honderden bewoners moesten ergens anders slapen. Er werd een benzine-achtige stof gevonden in het riool. De brandweer pompte het riool leeg en spoelde het door.

Feest op plein Brussel

5. Feest na de avondklok

In Brussel gingen zaterdag de terrassen weer open en gold er geen de avondklok meer. Dat werd gevierd. Toen de terrassen om 22 uur dicht gingen, feestten mensen door op straat. Dat er nog wel afstand moet worden gehouden vergaten de feestvierders daarbij. De politie moest het plein ontruimen.

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van deze week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook