Zon in IJmuiden

5x Dit was het weekend in foto’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Wat was het lekker weer hè, dit weekend. Maar er is nog meer gebeurd in de wereld. Wij zetten de mooiste foto’s voor je op een rij.

1. Grote vrijwilligersactie

Veel mensen stroopten dit weekend de mouwen op voor NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van het land. Ook koning Willem-Alexander en koningin Máxima deden mee. Zo spoot Máxima met een hogedrukspuit de tegels bij Cultuurhuis De Paulus in Oegstgeest schoon.

Máxima met hogedrukspuit voor NLdoet

2. Op en top zonnig

Temperaturen van boven de twintig graden, zonnetje erbij. Op veel plekken in Nederland genoten mensen dit weekend volop van de zon.

Kinderen spelen met water in Tilburg

3. Hockeykampioenen

Voor het tweede jaar op rij hebben de Nederlandse hockeysters de FIH Hockey Pro League gewonnen. Ze stonden al aan kop en maakten zondag in Antwerpen ook het Belgische team met 0-3 in. Ook de Nederlandse mannen wonnen daar hun wedstrijd tegen België, met 0-4. Maar bij de heren is België wel kampioen van het hele toernooi geworden.

Hockeykampioenen

4. Stiekem getrouwd

‘Yes, I do’, zeiden Boris Johnson en Carrie Symonds zaterdag tegen elkaar. De Britse premier trouwde stiekem, iedereen dacht dat het stel pas volgend jaar in het huwelijksbootje zou stappen. Carrie Symonds is zijn derde vrouw. Vorig jaar kregen ze al samen een zoontje, Wilfred.

Boris Johnson en Carrie Symonds getrouwd

5. Weer naar school

Weekend voorbij, weer naar school: voor jou klinkt dat misschien logisch, maar veel middelbare scholieren kregen al maanden maar een dag per week les op school. Vanaf vandaag komt daar verandering in. De middelbare scholen mogen weer helemaal open. Voor veel scholen is dat nog even wennen. Maar vanaf volgende week maandag móeten ze weer helemaal open.

Weer naar school

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van vorige week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook