Pop Amal

5x dit was het weekend in foto’s

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Een mega grote vluchteling, een hoop herdenkingen en een wel heel jonge wielrenner. Er gebeurde weer van alles dit weekend. Kidsweek zet de opvallendste foto’s op een rij.

1. Vluchtende pop Amal

Een vluchteling van 3,5 meter lang kwam afgelopen vrijdag aan in Vaticaanstad, het landje waar de Paus woont. Nee, geen echte vluchteling. Een pop! Ze heet Amal en moet een Syrisch meisje voorstellen. Zo vragen verschillende poppenspelers samen aandacht voor jonge vluchtelingen.

Pop Amal

2. Herdenkingen 9/11

De hele wereld stond dit weekend stil bij wat er 20 jaar geleden in Amerika gebeurde. Op deze foto herdenkt president Biden (in het midden) samen met zijn vrouw en oud-president Obama en zijn vrouw (links) de aanslagen. Ook oud-presidenten Clinton en Bush waren zaterdag bij verschillende herdenkingen aanwezig. Alleen oud-president Trump was er niet bij. Hij ging naar een bokswedstrijd.

Presidenten bij herdenking

3. Bosbranden Californië en Spanje

Er zijn deze zomer al aardig wat natuurrampen geweest, maar ze zijn nog niet voorbij. In het zuiden van Spanje zijn er al 2.500 mensen geëvacueerd door bosbranden (foto). Ook in Californië zijn de branden nog niet geblust. Al een maand woeden daar bosbranden en de blusspullen raken bijna op. De Amerikaanse president Biden heeft de staat nu uitgeroepen tot rampgebied.  

Bosbranden in Spanje

4. Botsing!

Ze gingen nek aan nek en opeens … BAM! De auto van Max Verstappen lag bovenop die van Lewis Hamilton. Allebei de Formule 1-coureurs moesten stoppen met de race. En dat is heel jammer, want ze zouden allebei het kampioenschap kunnen winnen dit jaar. Verstappen en Hamilton geven elkaar de schuld van de botsing, maar Verstappen heeft uiteindelijk straf gekregen.

Verstappen bovenop Hamilton

5. Wielrenner Xander

Bij een Engelse wielrenwedstrijd deed zaterdag opeens een wel hele jonge sporter mee. Xander (12) uit Schotland probeerde met een paar wielrenners mee te fietsen, maar ze waren hem toch echt te snel af. Wel kreeg hij van de Nederlandse Pascal Eenkhoorn zijn bidon (foto) en mocht hij de volgende dag een kijkje nemen achter de schermen bij het team van Eenkhoorn. Xander mocht zelfs even op het winnaarspodium staan!

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van vorige week? en Dit gebeurde er op '11 september'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook