Picknickprotest

5x Dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

Van picknicken op een plein tot demonstraties in Myanmar. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de vijf mooiste en interessantste foto's voor je op een rijtje.

1. Protestpicknick

De parken dicht door drukte? Dan gaan we toch gewoon op het plein picknicken! Deze groene kleedjes op de Grote Markt in Breda waren een protest van zestig horecazaken tegen de coronaregels. Ze willen dat hun terrassen weer open mogen. Uiteindelijk werd het ook hier te druk en moest de politie mensen wegsturen.

Picknickprotest

2. Debatteren, debatteren, debatteren

Over ruim twee weken zijn de Tweede Kamerverkiezingen. Maar waar staan de partijen eigenlijk voor? Dat laten ze weten in debatten. Niet alleen de lijsttrekkers gingen dit weekend met elkaar in debat, ook de nummers twee van de zes grootste partijen. Voordat ze op tv verschenen, gingen de politici allemaal nog even in de make-up. En dat lijkt Fleur Agema van de PVV helemaal niet erg te vinden.

Fleur Ageman in de make-up

3. Kaarsjes voor coronaslachtoffers

Het was dit weekend een jaar geleden dat de eerste coronabesmetting in Nederland bekend werd. De eerste patiënt werd toen opgenomen in een ziekenhuis in Tilburg. In de Hasseltse Kapel in Tilburg was daarom zaterdag een herdenking voor coronaslachtoffers. Op het grasveld voor de kerk brandden 2.874 kaarsjes om alle Brabanders te herdenken die officieel aan de ziekte zijn overleden.

Kaarsjes voor coronaslachtoffers

4. Rood protest

Het is vandaag precies een maand geleden dat het leger de macht greep in Myanmar. Sindsdien gaan inwoners de straat op om te protesteren. Ze willen hun leider Aung San Suu Kyi terug, die in november de verkiezingen won. Het leger treedt steeds harder op tegen de protesten. Er vielen dit weekend meerdere doden en gewonden. Veel landen hebben het leger van Myanmar al gevraagd om hiermee te stoppen.

Protest Myanmar

5. Overal as

Etna, een vulkaan op het Italiaanse eiland Sicilië, is voor de zevende keer in twee weken tijd uitgebarsten. Dat leverde geen schade op, maar wel een heleboel stof en as. De aslaag op dit plein in Zafferana Etnea is zo dik dat je er de datum in kon schrijven.

As op Sicilië

Anderen lazen ook: Het weekendoverzicht van vorige week

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook