Fieldlab: Hazes in de Ziggo Dome. Foto ANP

5x Dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Van meeblèren met Hazes tot een spraakmakend koninklijk interview. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld. Kidsweek zet de vijf mooiste en interessantste foto's voor je op een rijtje.

1. Ouderwets meeblèren met Hazes

Zingen en dansen alsof er geen corona was. Dat konden deze bezoekers tijdens een optreden van André Hazes, gisteren in Amsterdam. Het concert was onderdeel van een paar proef-evenementen. Daarbij wordt onderzocht hoe grote bijeenkomsten veilig kunnen plaatsvinden in coronatijd.

Fieldlab: Hazes in de Ziggo Dome. Foto ANP

2. Interview Harry en Meghan

De halve wereld wachtte in spanning op het interview met prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan Markle (39). Vannacht was het zover. De Amerikaanse talkshow-koningin Oprah Winfrey interviewde het paar. Ze vertelden bijvoorbeeld waarom ze gebroken hebben met het Britse koningshuis. Het interview is in de Verenigde Staten al uitgezonden, maar in Europa pas later te bekijken.

Kijken naar het interview van Harry en Meghan. Foto: AFP

3. Vrouwendemonstratie

In Amsterdam was gisteren de Women's March: een demonstratie voor meer gelijke rechten voor mannen en vrouwen. Zo'n vijfhonderd mensen waren erbij. Ze vinden dat vrouwen en mannen niet op dezelfde manier behandeld worden. En dat willen ze anders.

Women's March - ANP

4 IJskoud zwemfeest

Een ijskoud zwemfeestje, zaterdag in de Letse hoofdstad Vilnius. In héél koud water (tot wel min twee graden!) zwommen mensen tijdens een jaarlijkse wedstrijd in natuurwater.

Foto AFP

5 Paus in Irak

Paus Fransiscus was dit weekend in Irak. Op de foto zegent hij mensen vanuit zijn pausmobiel. Hij bezocht de christelijke gemeenschappen, die drie jaar geleden werden bevrijd van terreurorganisatie IS.

Foto AFP

 

Anderen lazen ook: Het weekendoverzicht van vorige week

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook