Een actievoerder tegen de coronamaatregelen. Foto: ANP

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van demonstraties in ons land tot internationale awardshows. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf mooiste en interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Klimaatalarm gaat af

Actievoerders van verschillende milieuorganisaties lieten gisteren op meerdere plekken in het land het klimaatalarm afgaan. Om drie uur 's middags werden kerkklokken geluid en maakten mensen herrie met pannen, trommels, fluiten en toeters. Naar schatting kwamen zo'n 35.000 mensen naar 44 verschillende plekken om meer aandacht voor een beter klimaat te vragen. In Rotterdam bijvoorbeeld, zoals hieronder op de foto te zien is. De demonstraties verliepen rustig.

Foto: ANP

2. Demonstratie tegen coronamaatregelen

Het klimaat was niet de enige reden waarom dit weekend in ons land werd gedemonstreerd. In Den Haag kwamen honderden mensen bij elkaar om te demonstreren tegen de coronamaatregelen. Daar ging het er minder rustig aan toe. Er waren veel te veel mensen bij elkaar en daarom greep de politie met paarden en een waterkanon in. Twintig mensen werden aangehouden.

Foto: ANP

3. Gele lucht

De lucht in de Chinese hoofdstad Beijing kleurde geel door de zwaarste zandstorm in tien jaar. Inwoners van de enorme stad gebruiken veiligheidsbrillen en mondkapjes om zich te beschermen tegen het rondvliegende zand. Het zand zou naar Beijing zijn geblazen door harde wind in de enorme Gobiwoestijn in het noorden van China.

Foto: ANP

4. Prijzenkast vol awards

De prijzenkast van Beyoncé telt sinds gisteren vier nieuwe Grammy Awards en zo heeft de Amerikaanse zangeres met in totaal 28 Grammy's in haar kast een record verbroken. Beyoncé is nu de vrouwelijke artiest met de meeste van die grote muziekprijzen op haar naam. Ze won de awards voor Beste R&B-uitvoering (voor haar nummer Black Parade), Beste Rapuitvoering, Beste Rapnummer en Beste Muziekvideo (voor de clip van Brown Skin Girl). Die laatste prijs won ze samen met haar 9-jarige dochter Blue Ivy, die ook in de clip te zien is. 

Foto: ANP

5. Nog meer awards

Ook onze eigen Nikkie de Jager (NikkieTutorials - 27) viel dit weekend in de prijzen. Tijdens de internationale awardshow Kids' Choice Awards van Nickelodeon won de youtuber in de categorie Favoriete Ster Nederland. Ze versloeg gravin Eloise van Oranje (die een groene slijmdouche kreeg) en youtuber Nienke Plas. K-popgroep BTS was de grote, internationale winnaar. De Zuid-Koreaanse groep won de prijs voor beste band, beste nummer (Dynamite) en beste wereldwijde sterren.

Foto: ANP

Anderen lazen ook: Quiz: hoe goed ken jij het nieuws van afgelopen week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook