ANP

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Van een valpartij bij de Tour de France tot dansen in een discotheek. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf interessantste foto's voor je op een rij.

1. Nederland uitgeschakeld

Het Nederlands elftal werd gisterenavond uitgeschakeld tijdens de achtste finale van het EK. Oranje verloor met 2-0 van Tsjechië tijdens een wedstrijd in Boedapest, Hongarije. Vanaf de 55ste minuut moesten de Nederlanders het met één man minder doen: Matthijs de Ligt kreeg een rode kaart waarna hij het veld moest verlaten.

ANP

2. Celstraf voor oud-agent

Goed nieuws voor de familie van George Floyd. Oud-agent Derek Chauvin heeft 22,5 jaar cel gekregen voor de moord op Floyd. De zwarte Amerikaan overleed vorig jaar tijdens een hardhandige arrestatie. De dood van Floyd zorgde voor veel protesten en discussie over racisme en politiegeweld.

ANP

3. Dansen in een discotheek

Door corona was het lange tijd niet mogelijk, maar dit weekend mocht het weer. Kroegen, discotheken en clubs gingen open voor dansliefhebbers. Om binnen te komen moest iedereen van tevoren een coronatest hebben gedaan. Daarna mocht de hele avond ouderwets gedanst worden zonder afstand te houden.

ANP

4. Valpartij tijdens de Tour de France

Au! Tijdens de eerste etappe van de Tour de France ontstond een enorme valpartij. Een fan langs de route versperde de weg voor de wielrenners, waarna iedereen op elkaar botste. Tientallen renners raakten gewond.

ANP

5. Zoektocht in Miami

Amerikaanse reddingswerkers zijn het hele weekend druk bezig geweest met het zoeken naar overlevenden in het puin van een ingestort flatgebouw in de stad Miami. Het appartementencomplex van twaalf verdiepingen viel donderdag als een kaartenhuis in elkaar. Er worden nog zo’n 150 mensen vermist, negen mensen zijn overleden.

ANP

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van deze week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook