Foto: Remko de Waal

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van heftige branden in Canada tot nog een prijs voor Max. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf interessantste foto's voor je op een rijtje:

1. Bosbranden in Canada

Droogte en hitte zorgden zaterdag in Canada voor heftige bosbranden. Op meer dan 170 plekken woedde het vuur. Minstens één dorp, waar ongeveer duizend mensen woonden, is helemaal verwoest. De Canadese regering waarschuwde dat het land voor een 'lange en uitdagende zomer' staat. Het is er al een tijd extreem heet en daardoor wordt hitterecord na hitterecord verbroken. Vorige week werd het op sommige plekken zelfs 50 graden Celcius. 

BC Wildfire ServiceFoto: BC Wildfire Service

2. Weg met plastic

Je zak patat of ijsje zul je de volgende keer met een houten lepel of vorkje moeten eten. Plastic bestek mag niet meer worden verkocht. Ook plastic rietjes, roerstaafjes, wattenstaafjes, bordjes en ballonstokjes zul je straks niet meer in restaurants, snackbars en supermarkten zien. Sinds zaterdag geldt een verbod op wegwerpproducten, omdat plastic zwerfafval de afgelopen jaren flink toenam. 

Foto: ANPFoto: Hollandse Hoogste/Astrid Huis

3. Aardverschuiving en modderstroom in Japan

In Japan wordt met man en macht gezocht naar vermisten na een aardverschuiving in de kustplaats Atami zaterdag. Daarna zorgde een modderstroom voor een spoor van vernieling. Veel huizen stonden onder water of raakten beschadigd. Drie mensen overleefden het niet.

Foto: Charly Triballeay AFP

Foto: Charly Triballeay AFP

4. Max wint wéér!

Max Verstappen zoefde zondag weer als snelste over de racebaan. In Oostenrijk dit keer. De coureur heeft inmiddels 32 punten voorsprong op zijn grote concurrent Lewis Hamilton. Veel internationale media zijn lovend over hem. Een Italiaanse krant noemde hem zelfs SuperMax.Foto: ANP Remko de WaalFoto: Remko de Waal

5. Flinke buien in delen van het land

Het heeft gisteravond op veel plekken in Nederland héél hard geregend. Vooral in het zuiden en het oosten van ons land kwam veel water naar beneden. In Dalfsen in Overijssel zorgde een wolkbreuk voor heel veel nattigheid. Daar viel in een uur net zoveel als normaal in een maand.

Anderen lazen ook: Hoe goed ken jij het nieuws van deze week?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook