Foto: Facundo Arrizabalaga

5x dit was het weekend in foto's

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Van feest in Italië tot demonstraties in Cuba. Dit weekend is er weer van alles gebeurd in de wereld! Kidsweek zet de vijf interessantste foto's voor je op een rijtje.

1. Italië is kampioen!

Forza Azzuri! (hup blauwen!) Het is groot feest in Italië. Dat land werd zondagavond Europees kampioen tijdens de finale van het EK voetbal in Londen. De spelers wonnen van Engeland. Na 90 minuten stond het nog 1-1, maar tijdens de strafschoppen wisten de Italianen de titel te veroveren. Het is voor het eerst in 53 jaar dat Italië deze grote voetbalprijs wint. Rondom het stadion was het onrustig. Veel Engelse fans probeerden zonder kaartje binnen te komen.

Foto: Christophe Gateau APFoto: Christophe Gateau AP

2. Demonstraties in Cuba

Duizenden mensen zijn in Cuba de straat op gegaan om te demonstreren tegen hun president Miguel Díaz-Canel. De mensen voelen zich door hem in de steek gelaten, omdat hij volgens hen te weinig doet om het coronavirus weg te houden. Hij zou bijvoorbeeld geen vaccinaties uit het buitenland willen halen. Ook is er een grote financiële crisis in Cuba. Dat komt vooral doordat er geen toeristen meer komen. De demonstranten vinden dat hun president niet genoeg doet om de crisis op te lossen. Dat zij nu de straat op gaan is heel bijzonder. Er wordt in dat land bijna nooit gedemonstreerd. Wie kritiek heeft op de overheid, loopt het risico om gearresteerd te worden.

Foto: AFPFoto: AFP

3. Ariana Grande op vakantie in Amsterdam

Klompen, grachten en een zwaan: zangeres Ariana Grande plaatste er foto's van op Instagram. Die kiekjes maakte ze in Amsterdam, waar ze op huwelijksreis was met haar kersverse man Dalton Gomez. 

4. Mulitmiljardair naar de ruimte

De Britse multimiljardair Richard Branson (70) is in zijn eigen raket naar de ruimte gevlogen en weer veilig teruggekeerd op aarde. Hij vloog zo'n tachtig kilometer omhoog in zijn ruimteschip Unity en was daarmee de eerste burger die de ruimte in ging. 

Foto: T. Fallon AFP

5. Veel mensen besmet

Het was druk in de corona-teststraten van de GGD. Veel mensen bleken besmet met het coronavirus. Zaterdag waren dat zo'n tienduizend mensen. Dat was het hoogste aantal besmettingen sinds kerst. Daarom werden de maatregelen vanaf afgelopen weekend weer wat aangescherpt. 

Foto: Robin Utrecht Hollandse HoogteFoto: Robin Utrecht Hollandse Hoogte

Anderen lazen ook: Ander interessant artikel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook